Sosyal Medya

Ekonomi

HAMAS karardan memnun

Hamas, AB'nin Batı Şeria'da üretilen ürünlerde "İsrail malı" etiketi kullanılmasını engelleyen kararını memnuniyetle kar



Filistin Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (HAMAS), Avrupa BirliÄŸi'nin (AB) Batı Åžeria'daki Yahudi yerleÅŸim birimlerinde üretilen ürünlerde "Ä°srail malı" etiketi kullanılmasını engelleyen kararını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, Ä°srail yerleÅŸim birimlerinde üretilen ürünlerin etiketlenmesinin doÄŸru bir adım olduÄŸunu belirtti.

Zuhri ayrıca AB'yi "Ä°srail iÅŸgal sistemi ile baÄŸlantılı ürünler ve hizmetlere kapsamlı ceza ve yaptırımlar uygulamaya" davet etti.

AB, Ä°srail'in, iÅŸgal altında tuttuÄŸu Batı Åžeria'daki gayrimeÅŸru yerleÅŸim birimlerinde üretilen ürünlerde "Ä°srail malı" etiketi kullanılmasını engelleyen bir karar almıştı.

"İsrail malı" kullanılamayacak"

Kılavuza göre, bundan sonra yerleÅŸim birimleri, Golan Tepeleri veya DoÄŸu Kudüs menÅŸeli ürünlere "Ä°srail malı" etiketi vurulamayacak. Ayrıca, ürünlerde tek başına"Ä°srail'den"''Golan Tepeleri'nden" veya "Batı Åžeria'dan" etiketleri de kullanılamayacak. Bunun yerine "Ä°srail yerleÅŸim birimleri" veya aynı anlama gelecek bir ifade üretim yerinin yanına eklenecek. Net bir ifade belirlemeyen AB, "Batı Åžeria'dan-Ä°srail yerleÅŸim birimi" veya "Golan Tepeleri'nden-Ä°srail yerleÅŸim birimi" etiketlerinin kullanılabileceÄŸini bildirdi. Filistin kaynaklı ürünlerde ise "Filistin'den" veya "Batı Åžeria'dan-Filistin malı" etiketleri kullanılabilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.