Sosyal Medya

Güncel

YARSAV başörtüsünden rahatsız

Yargıtay'da bir hakimin başörtülü olarak görev yapmasından rahatsız olan YARSAV, uzun bir açıklama yaptı.



BaÅŸörtüye karşı 'ortak direniÅŸ gösterelim' çaÄŸrısı yapılan "Siyasal Ä°slam'a karşı koyma" baÅŸlıklı açıklamada, "Kadın yargıçların baÅŸları kapalı görev yapabileceklerini kabule imkan yoktur" ifadeleri kullanıldı.

YARSAV ve Yargıçlar Sendikası, kadın hakimlerin baÅŸörtülü olarak görevlerini yapmasından rahatsız oldu. BaÅŸörtüsüne karşı 'ortak direniÅŸ' çaÄŸrısı yapılan açıklamada, "BaÅŸörtüsü kullanmanın evrensel hukukça olanağı yok" denildi. BaÅŸörtüsünün laikliÄŸe aykırı olduÄŸunu vurgulayan YARSAV, baÅŸörtüsü hazımsızlığını "Kadın yargıçların baÅŸları kapalı görev yapabileceklerini kabule imkan yoktur" ifadelerini kullanacak kadar ileriye götürdü.

YARSAV'ın açıklaması ÅŸöyle:

"Yargıtay'da görev yapan bir kadın yargıcın baÅŸörtülü olarak çalıştığı, bu konuda kendi çalışma kuralları olan Yargıtay'ın HSYK'dan görüÅŸ sorduÄŸu ve Kurul kararı olmaksızın HSYK Genel Sekreter Yardımcısının imzalı yazısına istinaden kadın yargıcın baÅŸörtülü olarak görev yapmasına izin verildiÄŸi ve bu yazının verdiÄŸi cesaret ile Türkiye'nin deÄŸiÅŸik yerlerinde bazı kadın yargıç ve savcıların görevlerini baÅŸörtüsü ile yerine getirdikleri öÄŸrenilmiÅŸtir.

"KABULE Ä°MKAN YOKTUR"

Åžimdiye dek yargıçlar ve savcılarla ilgili bir düzenleme yapılmadığından bahisle kadın yargıçların baÅŸları kapalı görev yapabileceklerini kabule imkan yoktur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.