Sosyal Medya

Dünya

ABD Avrupa'ya Rusya'dan korunması için silah satacak - ÖZEL HABER

ABD Avrupa birliği ülkelerine 880 milyon dolarlık silah satacak



DüÅŸünce Mektebi - ABD’de yayınlanan Defense News gazetesinin haberine göre ABD Savunma bakanlığı ABD Kongresi’ne Avrupa’ya 880 milyon dolarlık silah satımı için plan tasarısı sundu. Gazete haberinde sözü geçen silahların, sınırlarını Rusya'dan koruması için Finlandiya’ya, Afrika’daki askeri operasyonları için Fransa'ya, IŞİD’e daha etkin hava operasyonları düzenlemek için Ä°ngiltere’ye satılacağı ifade ediliyor.

Gazete, Fransa için önerilen paketin deÄŸerinin 650 milyon dolar olduÄŸunu, bu meblaÄŸa iki adet C-130J Super Hercules isimli askeri nakliyat uçağı ve yine 2 adet havada yakıt ikmalı yapan KC-130J uçağı, ve bu uçaklar için 4 adet yedek motor, radyo elektronik donanımların dahil olduÄŸunu yazıyor.

Finlandiya’ya ise 150 milyon dolar deÄŸerinde reaktiv sistemler için önerilen (GMLRS) M31A1 güdümlü füzelerin satılması öneriliyor. NATO’nun güçlü olmayan üyesi Finlandiya'nın Rusya ile uzun sınırlara sahip bir ülke olduÄŸunu yazan gazete bu mühimmatın Finlandiya’ya kendi sınırlarını daha güvenli ve korunaklı hale getirmesi için verileceÄŸinin altını çiziyor.

Ä°ngiltere’ye toplamda 80 milyon dolar deÄŸerinde 500 adet AGM-114R Hellfire II lazer güdümlü füzelerin satılması planlanlanıyor. Haberde bu mühimmatın baÅŸta Suriye olmakla birlikte OrtadoÄŸu ve Afganistan’da Ä°ngiltere’nin hava operasyonlarına destek için verileceÄŸinin öngörüldüÄŸünü belirtiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.