Sosyal Medya

Dünya

Almanya'da başörtülü öğrenci okuldan atıldı

Almanya'nın Wuppertal şehrinde Müslüman kız öğrenci başörtüsü taktığı için okuldan uzaklaştırıldı.



Almanya'nın Kuzey Ren-Westfalya Eyaletine baÄŸlı Wuppertal ÅŸehrinde bir ortaokulda, baÅŸörtülü olduÄŸu için Müslüman bir kız öÄŸrenci sınıfa alınmadı. Okul idaresi 15 yaşındaki kız öÄŸrencinin ailesinden kızlarını baÅŸka bir okula göndermelerini istedi.

Gönderilen yazıda, 'Ä°nancımıza olan saygımızdan dolayı okulda öÄŸrencilerimize baÅŸörtüsünü yasaklıyoruz.' ifadesi yeraldı. Pazartesi günü erkek kardeÅŸiyle baÅŸörtülü olarak okula giden öÄŸrencinin sınıfına girmesi, öÄŸretmeni tarafından engellendi.

BaÅŸörtülü öÄŸrencinin erkek kardeÅŸi, olay karşısında ÅŸok olduklarını belirterek 24 yıldır bu ülkede uyumlu bir ÅŸekilde yaÅŸadıklarını ve ÅŸimdiye kadar böyle bir ÅŸey görmediklerini söyledi. BaÅŸörtülü kız öÄŸrenci de, okul müdiresinin kendisine bağırdığını, Hristiyanlara karşı saygısız olmakla suçladığını söyledi.

Düsseldorf Bölge Ä°daresi, okuldaki yasaÄŸa tepki göstererek öÄŸrencilerin prensip olarak baÅŸörtülü derse girmelerinin serbest olduÄŸunu bildirdi. Okulları denetleme kurumundan Walter Steinhaeuser, baÅŸörtüsünün öÄŸrenciyi dersten alıkoymak için bir sebep teÅŸkil etmediÄŸini, Katolik okul yönetmeliÄŸinde de baÅŸörtüsü yasağını öngören hiçbir kural bulunmadığını belirtti.

ÖÄŸrencinin ailesi ile okul idaresi arasında yapılan görüÅŸme sonrasında, kız öÄŸrencinin baÅŸörtülü olarak okula gitmesine izin verildi. Okul idaresinden konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı, öÄŸrencinin uzaklaÅŸtırılmasından dolayı özür de dilenmedi. BaÅŸörtülü öÄŸrencinin erkek kardeÅŸi, okul idaresinin kendilerini Almanca bilmemekle suçlayıp, söylenenleri yanlış anladıklarını iddia ettiÄŸini bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.