Sosyal Medya

Güncel

Halk ihbarı ile PKK cephaneliği basıldı

Siirt'te vatandaşın ihbarı ile düzenlenen baskında PKK'ya ait çok sayıda mühimmatın bulunduğu bir cephanelik ele geçirildi.



Siirt'te vatandaÅŸların ihbarı üzerine Polis Meslek Yüksek Okulu yakınlarında bulunan bir fıstık bahçesine operasyon düzenleyen polis ekipleri, PKK'ya ait, kullanıma hazır çok sayıda silah ve mühimmat buldu.

Terörle Mücadele Åžubesi ekipleri, ihbar üzerine Yeni Çevreyolu yakınlarındaki fıstık bahçesine düzenlediÄŸi operasyonda, çuvallar içerisinde gizlenmiÅŸ vaziyette 3 kalaÅŸnikof marka uzun namlulu silah, 10 el bombası, bir roketatar, 10 antitank roketi, 5 antipersonel roketi, 15 sevk motoru, 9'u dolu 11 kalaÅŸnikof ÅŸarjörü, 2 bin 500 kalaÅŸnikof fiÅŸeÄŸi ve 10 el telsizi buldu. 

Emniyet MüdürlüÄŸünde silah ve mühimmatların sergilendiÄŸi basın toplantısında gazetecilere açıklama yapan Ä°l Emniyet Müdürü Metin Özkan, silahların vatandaÅŸların desteÄŸi ve polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu ele geçirildiÄŸini söyledi.

Özkan, vatandaÅŸların, ÅŸüphelendikleri her türlü durumla ilgili bilgiyi kendileriyle rahat bir ÅŸekilde paylaÅŸabileceÄŸini belirterek, "Bu operasyon son zamanlarda devletin yaptığıoperasyonlar sonucu vatandaşın güvenliÄŸinin ne kadar arttığının da bir göstergesidir. Bu kaynak bilgiler üzerine bizim istihbarat ve terör birimlerimizin yaptığı titiz ve fedakar çalışmanın neticesi" dedi.

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suç faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara veya yerlerini, yahut kimliklerini bildirenlere para ödülü verilmesine dair Ä°çiÅŸleri Bakanlığı yönetmeliÄŸinin çok etkin bir ÅŸekilde kullanıldığına ifade eden Özkan, eylemlerden bıkan vatandaÅŸların kendilerine teÅŸekkür ettiÄŸini ve ihbarların gelmeye devam edeceÄŸini tahmin ettiklerini dile getirdi.

"Kimse bizim direncimizi, moralimizi kıramaz"

Ele geçirilen telsizlerin, el yapımı patlayıcıların (EYP) mekanizmasının harekete geçirilmesinde kullanıldığını vurgulayan Özkan, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bulunan malzemelerin çoÄŸu atışa hazır ÅŸekilde. Roketlerin yeni olduÄŸu anlaşılıyor. Telsizler dikkat çekici. Bir amacı tabi haberleÅŸmek için diÄŸeri EYP dediÄŸimiz sistemi, mekanizmayı harekete geçirmek için sinyal göndermek amacıyla kullanılıyor. En namertçe ve kalleÅŸçe yöntem. Maalesef bu sıralar bundan ÅŸehit veriyoruz ve gazilerimiz oldu. Ä°nÅŸallah son olur. Bu tür kayıplar üzmekte, elbette canımız yanıyor ama bu tür kayıplar bizi ancak kamçılar. Bizdeki bu ruhu sadece geliÅŸtirir, direnç gücümüzü artırır. En ufak moralsizlik söz konusu deÄŸil. Kimse bizim direncimizi, moralimizi kıramaz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.