Sosyal Medya

Güncel

Ankara savaşa hazır!

SURİYE savaşı artık kapıda. Ankara'da karadan operasyon konuşuluyor. Eğer ABD girerse Türkiye'de girecek.



SURÄ°YE savaşı adım adım yaklaşırken Genelkurmay planları hazırladı, ABD savaÅŸ uçakları Ä°ncirlik'e yerleÅŸti. Peki Türkiye karadan girecek mi? Ankara'nın kararı ne?

ANKARA'da konuÅŸulan bir çok savaÅŸ senaryosu var. Bunların başında Türkiye ve ABD'nin havadan vurması, ÖSO, Türkmenler ve Arapların karadan savaÅŸması yer alıyor.

DiÄŸer seçenek ise Türkiye ile ABD ve koalisyon güçlerinin hem hava hem de kara harekatı baÅŸlatması. Türkiye 'kara harekatını' zorunlu görüyor. Ankara Suriye'de sadece hava operasyonu ile sonuç alınmayacağı görüÅŸünde. ”Kara operasyonu”, “Güvenli bölge” ile “UçuÅŸa yasak bölge” için ısrar ediyor.

ABD GÄ°RERSE TÜRKÄ°YE'DE GÄ°RECEK

Åžu anda Ankara'da Türkiye'nin kara operasyonuna katılması konusunda yürüyen bir süreç var. Ancak Türkiye bu rolü 'tek başına' üstlenip mehmetçiÄŸi Suriye'ye yollamayı düÅŸünmüyor. Åžayet ABD etkili bir güçle kara harekatına katılırsa Türkiye'de büyük bir güçle kara operasyonuna dahil olacak. ABD sembolik katılım yaparsa Türkiye kara harekatına katılmayacak.

PLANLAR HAZIR SAVAÅž UÇAKLARI GELDÄ°

Büyük savaÅŸ için tamamlanmış hazırlıklar da var. Bu konuda ayrıntıları Abdülkadir Selvi verdi. Ä°ÅŸte bu operasyonda ÅŸu ana kadar netleÅŸen unsurlar;

-ABD-Türkiye ortak hava operasyonları yapacak. 

-Türkiye bu operasyona Diyarbakır ve Malatya'daki üslerde bulunan savaÅŸ uçakları ile Batman'da konuÅŸlu insansız hava araçları (Ä°HA) ile katılacak. 

-Operasyonun 60 uçakla yapılması planlanıyor.

-ABD, Ä°ncirlik'teki hava gücünü takviye ediyor. F-15-E'lerin önümüzdeki günlerde Ä°ncirlik'te olacağı açıklandı.

-6 adet silahlı Ä°HA'ya takviye olarak 4 adet daha getiriyor. 

-12 adet KC-135 tanker uçağı operasyon öncesi Ä°ncirlik'e konuÅŸlandırıldı. 12 tanker uçağının bulunması, aralıksız ve yoÄŸun bir hava bombardımanı yapılacağını gösteriyor.

GENELKURMAY PLANLARI HAZIRLADI

Peki hükümet kara harekatı için ne düÅŸünüyor. Abdülkadir Selvi yaklaÅŸan savaÅŸla ilgili en kritik soru hakkında ÅŸu kulis bilgilerini aktarıyor;

"EÄŸer ABD kara operasyonuna girerse, Türkiye de girecek. Kara operasyonuyla ilgili olarak Genelkurmay BaÅŸkanlığı tarafından, ”Ä°htimalat Planları” hazırlanmış durumda. Sadece hava operasyonunda yer alacaksak, ona göre, “Ä°htimalat Planları” hazır durumda. Ama eÄŸer ABD ile ortak kara operasyonu yapacaksak, buna uygun ayrıntılı planlar hazır, gerekli kuvvetler sınıra kaydırılmış durumda.

IŞİD'DEN SONRA NE OLACAK?

Türkiye, IŞİD'den temizlendikten sonra Cerablus'un statüsünün belirlenmesi aÅŸamasında masada yer almak istiyor. Cerablus operasyonu PYD'nin bölgeye yönelik planlarının önüne geçilmesi, Türkmenlere ulaşım ve mültecilerin barındırılması açısından hayati bir önem taşıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.