Sosyal Medya

Güncel

2014 LYS sınavına ilişkin soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 2014 Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı.



Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca, 2014 Lisans YerleÅŸtirme Sınavında (LYS) usulsüzlük yapıldığı iddialarına iliÅŸkin soruÅŸturma baÅŸlatıldı.

KPSS'deki usulsüzlük soruÅŸturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, Fetullah Gülen'in akrabası olan ve aynı adı taşıyan Ä°zmir Yamanlar Koleji öÄŸrencisi Fethullah Gülen'in Türkiye 3'üncüsü olduÄŸu 2014 LYS'de "güçlü usulsüzlük ÅŸüpheleri" bulunması üzerine soruÅŸturma talimatı verdi.

TWEET Ä°HBAR KABUL EDÄ°LDÄ°

Savcı Erkman'ın, bir avukatın attığı "Sayın savcım, örgüt lideri tespit edilmiÅŸ. HTS kayıtlarıyla uÄŸraÅŸmayın. Belki iddianameye yardımcı oluruz" tweeti ve paylaÅŸtığı Fethullah Gülen isimli öÄŸrencinin LYS sonuç belgesini de ihbar kabul ettiÄŸi öÄŸrenildi.

2014 LYS sonuçlarına göre derece yapan dershanelerin isimlerini paylaÅŸan "Örgüt ÅŸeması hazır" ve "Sayın savcım, burada tüm soruları doÄŸru cevaplayan bir FEM Dershanesi öÄŸrencisi var. Dikkatinizi çekebilir" tweetlerinin de ihbar kabul edildiÄŸi belirtildi.

ÖÄŸrenci Fethullah Gülen'in, Türkiye 3'üncüsü olduÄŸu soruÅŸturmaya konu sınavın cemaat üzerinde oluÅŸan olumsuz algının kırılması amacıyla özel olarak seçildiÄŸi iddia ediliyor.

GEÇTİĞİMÄ°Z HAFTA 3 KİŞİ TUTUKLANMIÅžTI

KPSS'deki usulsüzlük soruÅŸturması kapsamında geçen hafta ÖSYM Soru Hazırlama Biriminde çalışan biri kadın 3 kiÅŸi tutuklanmıştı. Bu kiÅŸilerin, 2014 LYS sorularını cemaatin itibar kazanması için KPSS'deki usulsüzlük iddialarına iliÅŸkin soruÅŸturmada geçen "örgüt yöneticilerine" ilettikleri ileri sürülüyor.

ÖÄŸrenci Gülen'in, o dönemde devam ettiÄŸi eÄŸitim kurumunun ortağının da KPSS'deki usulsüzlük soruÅŸturması zanlılarından, "Paralel Yapı'nın eÄŸitim imamı" olduÄŸu ileri sürülen Y.R. olduÄŸu iddia ediliyor.

Y.R'nin ayrıca, usulsüzlük iddiaları üzerine soruÅŸturulan 2012'deki "Avukatlar Ä°çin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı" ÅŸüphelileri ve geçen hafta tutuklanan ÖSYM çalışanlarıyla baÄŸlantılı olduÄŸu öne sürülüyor.

Ä°zmir Yamanlar Koleji öÄŸrencisi Gülen, 2014 LYS'de Matematik'ten 50 doÄŸru 0 yanlış, geometriden 30 doÄŸru 0 yanlış, Türk Dili ve Edebiyatı'ndan 52 doÄŸru 4 yanlış, CoÄŸrafya-1'den 20 doÄŸru 4 yanlış, CoÄŸrafya-2'den 12 doÄŸru 2 yanlış, tarihten 29 doÄŸru 15 yanlış ve Felsefe'den ise 25 doÄŸru 7 yanlış çıkartarak TM 1 ve TM 2 puan türlerinde Türkiye 3'üncüsü olmuÅŸtu. Gülen, 2014 LYS sonrası basın mensuplarına, "Çalıştık çabaladık. Umuyorduk, inÅŸallah iyi bir ÅŸey yaparız, ismimi duyururum diye, hocaefendinin ismi olduÄŸundan dolayı. Åžerefle taşıdığım bu ismi duyurmak çok önemliydi benim için. Bu dönemde hocamıza kötü ÅŸeyler söyleniyor, onlara bir cevap olarak biz de bunu yapmak istedik" ÅŸeklinde açıklama yapmıştı.

Söz konusu sınavla ilgili ÖSYM'nin de soruÅŸturma baÅŸlattığı öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.