Sosyal Medya

Dünya

"Ä°srail'e desteÄŸimiz devam edecek"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Amerika'nın İsrail'in hayallerine ve güvenliğine olan desteği hiçbir zaman değişmeyecek" dedi.



Kerry,Ä°srail eski CumhurbaÅŸkanı Haim Herzog'un 1975 yılında siyonizmi bir çeÅŸit ırkçılık olarak niteleyen BM Genel Kurul tasarısını eleÅŸtirdiÄŸi ünlü konuÅŸmasının yıl dönümü nedeniyle BM Genel Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuÅŸtu.

Ä°srail'in kurduÄŸu hiçbir ittifakın, ABD ile yürüttüÄŸü ittifak kadar güçlü olmadığını vurgulayan Kerry, "Zaman deÄŸiÅŸebilir ama bir ÅŸeyi kesin olarak biliyoruz. Amerika'nın Ä°srail'in hayallerine ve güvenliÄŸine olan desteÄŸi hiçbir zaman deÄŸiÅŸmeyecek" diye konuÅŸtu.

Ä°srail'in demokrasiyle temellenen bir Yahudi devleti fikri üzerine kurulduÄŸunu öne süren Kerry, ÅŸunları kaydetti:

"Ä°ÅŸte bu nedenle, burada, BirleÅŸmiÅŸ Milletler'de ve her uluslararası platformda Ä°srail ile omuz omuza duruyoruz. Ä°ÅŸte bu nedenle Ä°srail'i ve meÅŸruiyetini haksız bir ÅŸekilde hedef alan her çabayı yüksek sesle eleÅŸtiriyor ve kınıyoruz. Ä°ÅŸte bu nedenle Ä°srailliler ve Filistinliler arasında adil ve kalıcı bir barışa yönelik hedeflerimizden ÅŸaÅŸmıyoruz, çünkü Ä°srail fikrinin kendisi demokrasiyle kurulmuÅŸ bir Yahudi devleti üzerinde temellenir. Bu demokrasiye sahip olmanın tek yolu bu barıştır."

Siyonizm düÅŸüncesinin, Ä°srail'in demokrasisiyle tüm milletlere yol gösterici olmasını hedeflediÄŸini iddia eden Kerry, "Bu hayal, iki devletin yan yana, barış ve güvenlik içinde var olmaları ile muhafaza edilebilir. Hepimiz yıllardır süren müzakere ve çabalar sayesinde, bunun imkansız bir hayal olmadığını biliyoruz. Bu hayal gerçekleÅŸebilir" ifadelerini kullandı.

Kerry, günümüzde antisemitizmin hala yaygın bir ÅŸekilde var olduÄŸunu öne sürerek, tüm dünyanın Yahudi düÅŸmanlığı, aşırıcılık ve terörizme karşı birlikte mücadele etmesi gerektiÄŸini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.