Sosyal Medya

Güncel

Bangladeş'in idamları protesto edildi

İstanbul Bangladeş Konsolosluğu önünde bu akşam 22:30'da gerçekleştirilen gösteri ile Bangladeş'te Cemaat-i İslami üyelerine verilen idam kararları protesto edildi



ÅžiÅŸli'de bulunan BangladeÅŸ Ä°stanbul KonsolosluÄŸu önünde toplanan Anadolu Gençlik DerneÄŸi (AGD) üyesi bir grup, BangladeÅŸ'te Cemaat-i Ä°slami üyelerine verilen idam kararlarını protesto etti.

Mecidiyeköy'deki BangladeÅŸ Ä°stanbul KonsolosluÄŸu önünde saat 22:30'da toplanan Anadolu Gençlik DerneÄŸi (AGD) üyesi 300 kiÅŸi, Cemeat-i Ä°slami üyelerine verilen idam kararları için BangladeÅŸ hükumetini protesto etti. Grup, ellerinde pankart dövizler olduÄŸu halde tekbir getirerek slogan attı. Ardından Kur'an-ı Kerim okundu toplu olarak dua edildi. Ardından basın açıklaması okundu.

Anadolu Gençlik DerneÄŸi Ä°stanbul Åžube BaÅŸkanı Ali UÄŸur Bulut tarafından okunan açıklamada, "KardeÅŸ BangladeÅŸ halkının önemli temsilcilerinden olan Cemaat-i Ä°slami'ye yönelik yıldırma, baskı, iÅŸkence ve idamlar ardı ardına devam etmektedir. Son olarak BangladeÅŸ Cemaat-i Ä°slami Genel Sekreteri Ali Ahsan Muhammed Mücahit'in idam kararı ile BangladeÅŸ hükümetinin zulmü tekrar gözler önüne serilmiÅŸ bulunmaktadır. Ä°ÅŸlenen tüm bu zulümlere karşı Müslümanlar itidalli oluÅŸlarını ve vakur duruÅŸlarını kaybetmeden hakkı haykırmaya devam edeceklerdir. Irkçı emperyalizmin kendilerini çekmeye çalıştıkları terör tuzağına düÅŸmeyeceklerdir" denildi. GeniÅŸ güvenlik öneminin alındığı eylem olaysız bir ÅŸekilde sona erdi.

BangladeÅŸ Müslüman Halk Cumhuriyeti olan BangladeÅŸ, Hindistan'a komÅŸu olan bir Güney Asya ülkesidir. Devletin adındaki Müslüman ibaresine ve nüfusunun %88 inin Müslüman olmasına raÄŸmen siyasal iktidar Laiklerin ve Hinduların elinde. BangladeÅŸ'te siyasal iktidarda bulunan parti, koÅŸulsuz olarak seküler bir sistemin hakim olması gerektiÄŸini savunuyor ve Cemaati Ä°slami üyelerinin sekülerizm için tehlikeli olduklarını kabul edip, Cemaati Ä°slami liderlerini sırayla idam ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.