Sosyal Medya

Dünya

İsrail AB ile diplomatik diyaloğunu askıya aldı

İsrail, AB'nin işgal altındaki Filistin topraklarında üretilen malların İsrail'de üretilmediğini kabul eden yeni bir yönetmelik çıkartması üzerine AB ile diplomatik diyaloğunu askıya aldı.



Ä°srail, AB'nin iÅŸgal altındaki Filistin topraklarında üretilen malların Ä°srail'de üretilmediÄŸini kabul eden yeni bir yönetmelik çıkartması üzerine AB ile diplomatik diyaloÄŸunu askıya aldı.
 
AB, Ä°srail'de üretilen mallara iliÅŸkin yeni bir kılavuz yayımladı. Buna göre, Ä°srail iÅŸgali altındaki DoÄŸu Kudüs, Batı Åžeria ve Golan Tepeleri'nde üretilen malların üzerine yeni etiketler yapıştıracak.
 
Bu nedenle, "YeÅŸil Hat" dışında üretilen mallar, AB içerisinde "Made in Israel" damgasını taşımayacak.
 
Ä°srail DışiÅŸleri Bakanlığı bunun üzerine AB'nin Tel Aviv Büyükelçisi Lars Faaborg'u Bakanlık'a çağırarak konuyu açıklamasını istedi.
 
GörüÅŸme sırasında, DışiÅŸleri Bakanlığı büyükelçiye AB ile diplomatik diyaloÄŸu askıya aldıklarını bildirdi.
 
Ä°srail DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely, AB'nin kararının Ä°srail Devleti'ni gayrımeÅŸru ilan etmeye yönelik olduÄŸunu ileri sürdü.
 
Başbakan Binyamin Netanyahu da, "AB kendinden utanmalıdır" dedi.
 
Ä°srail, Batı Åžeria, Golan Tepeleri ve DoÄŸu Kudüs'ü 1967'den bu yana iÅŸgal altında tutuyor. Siyonist devlet, Golan Tepeleri'ni 1981 yılında ilhak etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.