Sosyal Medya

Güncel

YDG-H Silvan sorumlusu öldürüldü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 3 mahallede 9 gündür süren operasyonda biri YDG-H'nin Silvan sorumlusu olmak üzere 5 PKK'lı öldürüldü. Operasyonlarda 1 asker ve 1 polis şehit oldu.



Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde jandarma ve emniyet tarafından PKK'ya yönelik gerçekleÅŸtirilen operasyonda örgütün gençlik yapilanmasi YDG-H 'nin Silvan ilçe sorumlusu Süleyman Güleç'in de aralarında olduÄŸu 5 PKK'lı öldürüldü. Al Jazeera'nın emniyet kaynaklarından edindiÄŸi bilgiye göre, bu kiÅŸi daha önce Suriye Kobani kentinde çatışmalara katıldı ve buradan dönünce Silvan ilçesi YDG- H sorumlusu olarak gorevlendirildi.  Güleç'in Silvan ilçesinde PKK'ya eleman kazandırma,  güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırı, mahallelere hendek kazma ve patlayıcı tuzaklama faaliyetlerini organize ettiÄŸi savunuluyor. VatandaÅŸlardan örgüte verilmek üzere zorla para topladığı açıklanan YDG-H Silvan sorumlusu Güleç'in, ilçe merkezindeki olayların bitmesini isteyen vatandaÅŸları da ölumle tehdit ettiÄŸi iddi aediliyor.

1 polis ÅŸehit oldu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde güvenlik güçlerinin sürdüÄŸü operasyon sırasında PKK'lı teröristlerin Diyarbakır yolu üzerinde zırhlı araca düzenlediÄŸi roketatarlı saldırıda 1 polis ÅŸehit oldu, 1 polis de yaralandı. Operasyonda daha önce de 1 asker ÅŸehit olmuÅŸtu.

Hastanede tedaviye alınan polisin saÄŸlık durumunun hafif olduÄŸu belirtildi. Saldırıyı düzenleyen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için bölgede geniÅŸ çaplı operasyon baÅŸlatıldı.

Hendekleri kapatan kepçe molotof kokteyli ile yakıldı

Silvan'da sokaklara kazılan hendekleri kapatmak için kullanılan ve arıza yapan bir kepçe, Diyarbakır'a tamire götürüldü. Bu sırada PKK'lılar kepçeye molotof kokteyli atıp ateÅŸe verdi. Yanan kepçeyi bölgede bulunan vatandaÅŸlar söndürdü.

Silvan'da bulunan ve aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduÄŸu bir grup akÅŸam saatlerinde sokaÄŸa çıkma yasağı bulunan Tekel Mahallesi'ne girmek istedi. Mahalle giriÅŸinde zırhlı araçlarla önlem alan polis ekipleri, grubun geçiÅŸine izin verilmeyeceÄŸini ve dağılmaları yönünde anonslar yaptı. Grubun dağılmaması üzerine polis tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Bir süre devam eden olayların ardından grup bölgeden ayrıldı.

Valilikten açıklama

Diyarbakır ValiliÄŸi, 3 mahallesinde 9 günden bu yana sokaÄŸa çıkma yasağı süren Silvan ilçesinde PKK'lılara düzenlenen operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 1 askerin ÅŸehit olduÄŸunu 5 PKK'lının da öldürüldüÄŸünü ifade edildi. ÇarÅŸamba akÅŸamı PKK saldırısında da 1 polis ÅŸehit oldu. Ä°lçede halkın can ve mal güvenliÄŸinin saÄŸlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, halkın her türlü PKK eyleminden  korunması, güvenliÄŸi saÄŸlanması amacıyla ilgili mevzuat kapsamında her türlü önlemin alındığı belirtilerek, ÅŸöyle denildi:

"Son dönemde bölgede meydana gelen geliÅŸmeler kapsamında, Silvan ilçe merkezinde faaliyet yürüten, yol kesme ve barikat kurmak suretiyle, vatandaÅŸların günlük yaÅŸam ve sosyal hayatını etkileyen eylem ve olayları gerçekleÅŸtiren terör örgütü PKK mensuplarını yakalamak, sokak aralarına açılmış hendek ve barikatları kaldırmak ve tuzaklanan mayın, el yapımı patlayıcıları bularak etkisiz hale getirmek maksadıyla Silvan Ä°lçe merkezinde 3 mahallede operasyon icra edildi."

3 sivil yaralandı

Valilik tarafından yapılan açıklamada, çıkan olaylarda 3 sivilin de yaralandığına yer verilirken, ÅŸunlar ifade edildi:

"Operasyon kapsamında icra edilen tüm faaliyet ve müdahalelerde vatandaÅŸlarımızın zarar görmemesi maksadıyla Silvan Kaymakamlığı'nca operasyon icra edilen 3 mahallede sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edilmiÅŸ, güvenlik güçlerince de vatandaÅŸlarımıza zarar gelmemesi maksadıyla her türlü önlem alınmakta ve gerekli tedbirler titizlikle yerine getirilmektedir. Operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca, güvenlik güçlerine atılan el yapımı patlayıcı maddelere ait ÅŸarapnel parçaları bölgedeki vatandaÅŸlarımıza isabet etmiÅŸ ve neticesinde, ikisi yaşı küçük olmak üzere üç vatandaşımız hafif ÅŸekilde yaralanmış ve kaldırıldıkları Silvan Devlet Hastanesi'nde tedavilerine devam edilmektedir. 11 Kasım 2015 tarihinde icra edilen faaliyette, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateÅŸ sonucu iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, bir kahraman silah arkadaşımız ise, yapılan tüm müdahalelere raÄŸmen kurtarılamayarak ÅŸehit olmuÅŸ, aynı operasyonda ise 5 BTÖ'nun etkisiz hale getirildiÄŸi tespit edilmiÅŸtir."

Valilik: KeÅŸif dışında havadan müdahale yapılmadı

Diyarbakır ValiliÄŸi, Silvan Ä°lçesi ile ilgili asılsız haberler yapıldığını, sürdürülen operasyon kapsamında halkın can ve mal güvenliÄŸinin saÄŸlanması, huzur ve güven ortamının sürdürülmesine yönelik güvenlik güçlerince yoÄŸun bir çaba gösterildiÄŸini bildirdi ve ÅŸunlar söylendi:

"Bunlara raÄŸmen, asılsız haberlerle halkı farklı biçimde yönlendirmeyi amaçlayan bazı basın yayın organlarında, 'Operasyon esnasında sivillerinde hedef alındığı ve 5 yaşındaki bir çocuÄŸun bomba atarla vurulduÄŸu', 'MoÄŸol mantığıyla saldırılarak sivillerin katledildiÄŸi', 'Sivillerin olduÄŸu alanın bombalandığı', 'Havadan helikopter ile bombalar atıldığı ve bu suretle halkın diz çöktürülmeye çalışıldığı', 'Silvan'da imha konsepti uygulandığı', ÅŸeklinde asılsız haberler çıkmakta olup, vatandaÅŸlarımızın bu konudaki asılsız, yanlış ve maksatlı haberlere itibar etmemesi, basın ve yayın organlarının ise, bu tür haberlerin kaynak ve doÄŸruluÄŸunu araÅŸtırmadan kamuoyu ile paylaÅŸmaması özel önem arz etmektedir. Ä°cra edilen operasyonda keÅŸif ve gözetleme faaliyetleri dışında kesinlikle havadan bir müdahale yapılmadığı, ateÅŸ edilmediÄŸi, bombalama yapılmadığı, vatandaÅŸlarımızın zarar görmemesi maksadıyla azami özen gösterildiÄŸi, bu tür yalan haberlerin vatandaşı yanıltmak ve istismar etmek amacıyla yayınlandığı deÄŸerlendirilmektedir. MaÄŸdur olmamaları maksadıyla, sokaÄŸa çıkma yasağı bulunan mahallelerdeki vatandaÅŸlarımıza Silvan Kaymakamlığı'nca ekmek dağıtılmakta ve gıda yardımında bulunularak temel ihtiyaçları karşılanmaktadır. Ayrıca, barınma ihtiyacı olan vatandaÅŸlarımıza destek verilmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliÄŸinin saÄŸlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir"

Kaynak: Al Jazeera, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.