Sosyal Medya

Dünya

AB: Batı Şeria'da üretilen mallara İsrail etiketi vurulmasın!

Avrupa Birliği, İsrail'in işgali altındaki Batı Şeria'da ürettiği ürünlere 'İsrail malı' etiketi vurmasına karşı çıktı



Avrupa BirliÄŸi (AB), Ä°srail'in, iÅŸgal altında tuttuÄŸu Batı Åžeria'daki gayrimeÅŸru yerleÅŸim yerlerinde üretilen ürünlerde "Ä°srail malı" etiketi kullanılmasını engelleyen bir karar aldı.

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada "Ä°srail iÅŸgali altındaki bölgelerden gelen ürünlerin menÅŸe ÅŸehadetnamesine iliÅŸkin bir kılavuz çalışmasının" kabul edildiÄŸi belirtildi. Bunun yeni bir mevzuat olmadığı, mevcut AB mevzuatının etkili bir ÅŸekilde uygulanması için alındığı vurgulanan açıklamada, '"Amaç, üye ülkelere ve tüketicilere ürünler hakkında gerekli bilgileri vermek" denildi.

Ä°srail'in iÅŸgal altında tuttuÄŸu bölgelerde üretilen ürünlerin doÄŸru ÅŸekilde etiketlenmesi konusunda Ä°ngiltere, Danimarka ve Belçika'nın ardından diÄŸer AB üyelerin de benzer uygulamalara gitmek istedikleri hatırlatılan açıklamada, ''Ancak bunun için AB tarafından yayımlanacak bir kılavuz çalışmasını beklemeye karar vermiÅŸlerdi'' denildi. Kılavuza göre, bundan sonra yerleÅŸim yerleri, Golan Tepeleri veya DoÄŸu Kudüs menÅŸeli ürünlere "Ä°srail malı" etiketi vurulamayacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.