Sosyal Medya

YaÅŸam

Sindy'e karşı Göreme bebek

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Nevşehir'de Güvercinlik Vadisi ile Göreme Açık Hava Müzesi'ni ziyaret etti. Bölgeye özgü bez bebeği inceleyen Topçu, "İnşallah, sizin Göreme bebekleriniz de Sindy bebek gibi dünyada tanınsın" yorumunda bulundu.



Ä°lk olarak merkeze baÄŸlı Uçhisar beldesindeki Güvercinlik Vadisi'ni gezen Topçu, sohbet ettiÄŸi yabancı turistlere Noel kutlamalarını Kapadokya'da yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Daha sonra Göreme Açık Hava Müzesi'ni ziyaret eden Topçu'ya, müze giriÅŸinde Göreme Belediye BaÅŸkanı Nuri Cingil, bez bebek ve Göreme tanıtım kitabı hediye etti.

Hediye edilen bebeÄŸi beÄŸendiÄŸini belirten Topçu, "Ä°nÅŸallah, sizin Göreme bebekleriniz de Sindy bebek gibi dünyada tanınsın" dedi.

Müze içerisinde yerli ve yabancı turistlerle sohbet eden Topçu, konuÅŸtuÄŸu Avrupalı bir turistin elinde bulunan Kapadokya tanıtım kitabının içine, "Hepimiz Adem ile Havva'nın çocuklarıyız. Dünya hepimiz için. Barış, huzur, mutluluk ve refah içinde yaÅŸayacağımız bir dünya dileÄŸiyle" notunu yazdı.

Daha sonra Topçu, ABD'li bir baÅŸka turist grubuna ülkelerindeki arkadaÅŸlarına da Türkiye'ye gelmelerini tavsiye etmelerini söyledi. Topçu turistlere, bu sözleri söylememeleri halinde "küseceÄŸini" belirterek, espri yaptı.

Bakan Topçu'ya ziyaretlerinde NevÅŸehir Valisi Mehmet Ceylan da eÅŸlik etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.