Sosyal Medya

Güncel

"Bu fırsatı kaçırmamalıyız "

Başbakan Davutoğlu, AB Komisyonu başkan Yardımcısı Timmermans ile görüştü. Timmermans, AB Türkiye ilişkilerinin ilerletilmesi konusunda "Bu fırsatı kaçırmamalıyız " açıklamasında bulundu. Ayrıca geri kabul ve vize muafiyeti konularında ilerleme kaydedildiğini ifade etti.



BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, Avrupa BirliÄŸi (AB) Komisyonu baÅŸkan Yardımcısı Timmermans ile görüÅŸtü. BaÅŸbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Timmermans, AB Türkiye iliÅŸkilerinin ilerletilmesi konusunda "Bu fırsatı kaçırmamalıyız " açıklamasında bulundu. Ayrıca geri kabul ve vize muafiyeti konularında ilerleme kaydedildiÄŸini ifade etti. GörüÅŸme yaklaşık 50 dakika sürdü.

GörüÅŸmede 1 kasım seçim sonuçları, Türkiye'nin AB katılım süreci, Suriye kaynaklı mülteci sorunu, vize serbestisi ile geri kabul anlaÅŸmasının uygulanması, AB'nin yayınladığı ilerleme raporu ve Kıbrıs’taki müzakere süreci baÅŸlıkları ele alındı.

Timmermans'ın BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'na AB de Türkiye ile iliÅŸkilere daha ileriye götürmek için ortak anlayış olduÄŸunu belirterek "bu fırsatı kaçırmamalıyız " dediÄŸi belirtildi. Vize serbestisi ve geri kabul düzenlemeleri konusundaki müzakerelerde ilerleme kaydedildiÄŸini ifade eden Timmermans'ın geri kabul anlaÅŸması ile vize serbestisini birbirinden ayrılmaz süreçler olduÄŸunun altını çizdiÄŸi bildirildi.

Seçimlerin ardından ilk kabul ettiÄŸi heyetin Timmermans baÅŸkanlığındaki AB heyeti olduÄŸunu söyleyen BaÅŸbakan, Türk halkının bir kasım seçimlerinde yüzde 85'lik katılım oranı ile demokrasiye olan inancını da ortaya koyduÄŸunu ifade etti.

AB’ye tam üyeliÄŸin yeni hükümetin en önemli önceliklerinden olduÄŸunun altını çizen baÅŸbakan bu yönde AB’den de baÅŸta yeni müzakere baÅŸlıklarının açılması olmak üzere gerekli adımların atılmasını beklendiÄŸini söyledi.

Her iki tarafında yararı bulunan enerji, parasal politikalar, adalet ve içiÅŸleri gibi birçok baÅŸlığının açılmamasının anlamanın mümkün olmadığını belirten BaÅŸbakan Türkiye olarak katılım sürecinde ilerleme saÄŸlamak için her türlü gayreti sarf etmeye hazır olduÄŸumuzu belirtti.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.