Sosyal Medya

Güncel

Silvan'da 5 PKK'lı öldürüldü

Diyarbakır Valiliği, Silvan'da sokağa çıkma yasağının devam ettiği mahallelerde düzenlenen operasyonlarda 5 PKK'lının öldürüldüğünü duyurdu



Diyarbakır ValiliÄŸi, Silvan'daki terör örgütü operasyonunda, 5 teröristin etkisiz hale getirildiÄŸi, bir asker ile terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerine atılan el yapımı patlayıcılara ait ÅŸarapnel parçaları isabet eden 2'si 18 yaşından küçük 3 kiÅŸinin yaralandığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçe merkezinde öncelikle vatandaÅŸların can ve mal güvenliÄŸinin saÄŸlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaÅŸların her türlü terör eylemlerinden korunması amacıyla emniyet ve asayiÅŸi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbirin alındığı belirtildi.

Açıklamada, ilçe merkezinde yol kesme ve barikat kurmak suretiyle vatandaÅŸların günlük yaÅŸam ve sosyal hayatını etkileyen eylem ve olayları gerçekleÅŸtiren terör örgütü mensuplarının yakalanması, sokak aralarına açılmış hendek ve barikatların kaldırılması, tuzaklanan mayın ile el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla 12 mahalleden 3'ünde operasyon düzenlendiÄŸi, müdahalelerde vatandaÅŸların zarar görmemesi için söz konusu mahallelerde sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildiÄŸi hatırlatıldı.

BEÅž PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Bir askerin hayatını kaybettiÄŸi, bir askerin yaralandığı operasyonda güvenlik güçlerince de vatandaÅŸlara zarar gelmemesi için her türlü önlemin alındığı ve gerekli tedbirlerin titizlikle yerine getirildiÄŸine iÅŸaret edilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"Operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirildi, bir asker ile terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerine atılan el yapımı patlayıcılara ait ÅŸarapnel parçaları isabet eden 2'si 18 yaşından küçük 3 kiÅŸi yaralandı. Operasyon sırasında vatandaÅŸların can ve mal güvenliÄŸinin saÄŸlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesine yönelik güvenlik güçlerince yoÄŸun bir çaba gösterilmesine raÄŸmen, asılsız haberlerle halkı farklı ÅŸekilde yönlendirmeyi amaçlayan bazı basın yayın organlarında 'operasyonda sivillerin de hedef alındığı ve 5 yaşındaki bir çocuÄŸun bombaatarla vurulduÄŸu', 'MoÄŸol mantığıyla saldırılarak sivillerin katledildiÄŸi', 'sivillerin olduÄŸu alanın bombalandığı', 'havadan helikopter ile bombalar atıldığı ve bu suretle halkın diz çöktürülmeye çalışıldığı', 'Silvan'da imha konsepti uygulandığı' ÅŸeklinde asılsız haberler çıkmaktadır."

HAVADAN MÜDAHALE YOK

"VatandaÅŸlarımızın bu konuda asılsız, yanlış ve maksatlı haberlere itibar etmemesi, basın ve yayın organlarının ise bu tür haberlerin kaynak ve doÄŸruluÄŸunu araÅŸtırmadan kamuoyu ile paylaÅŸmaması önemli. Operasyonda keÅŸif ve gözetleme faaliyetleri dışında kesinlikle havadan bir müdahale yapılmamakta, ateÅŸ edilmemekte, bombalama yapılmamaktadır" ifadelerine yer verilen açıklamada, vatandaÅŸların zarar görmemesi için operasyonda azami özen gösterildiÄŸi vurgulandı.

Bu tür haberlerin vatandaşı yanıltmak ve istismar etmek amacıyla yayınlandığının deÄŸerlendirildiÄŸi belirtilen açıklamada, ÅŸöyle denildi: MaÄŸduriyet yaÅŸanmaması için sokaÄŸa çıkma yasağı bulunan mahallelerdeki vatandaÅŸlarımıza kaymakamlıkça ekmek dağıtıldı, gıda yardımında bulunuldu, barınma ihtiyacı olan vatandaÅŸlara da destek verildi. Halkımızın huzur ve güvenliÄŸinin saÄŸlanması, teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir.

HDP'DEN OPERASYONLARI DURDURUN ÇAÄžRISI

HDP Merkez Yürütme Kurulu, operasyonlara iliÅŸkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Hükümeti bir kez daha operasyonları durdurmaya ve Kürt halkının siyasi iradesine saygı duyarak sorunu müzakere yolu ile ele almaya çağırıyoruz. Bir kez daha söylüyoruz, konuÅŸarak çözemeyeceÄŸimiz hiçbir sorunumuz olmamalıdır" denildi.

HDP'den yapılan yazılı açıklamada özetle ÅŸunlar dile getirildi: "Diyarbakır'ın Silvan Ä°lçesi 2 ayı aÅŸkın bir süredir kuÅŸatma ve saldırı altında. Silvan'da sokaÄŸa çıkma yasağı dokuzuncu gününde. Ä°lçede altıncı kez sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildi. Çok sayıdaki ölü ve yaralılar hakkında saÄŸlıklı bilgi alınamıyor. Yüzlerce ev ve iÅŸyeri kullanılamaz hale getirildi. Birçok mahallede ekmek, elektrik ve su yok. Ä°lçede internet ve cep telefonu eriÅŸimi saÄŸlanamıyor. Gökyüzünde ise helikopterler ve insansız hava araçları tur atıyor. Özel harekat, jandarma ve asker tanklarla, zırhlı araçlarla, toplarla, keskin niÅŸancılarla ilçede operasyon yapıyor. Ä°lçenin tepelerine yerleÅŸtirilen tanklardan mahallelere top atışı sürüyor.

Hükümeti bir kez daha operasyonları durdurmaya ve Kürt halkının siyasi iradesine saygı duyarak sorunu müzakere yolu ile ele almaya çağırıyoruz. Bir kez daha söylüyoruz, konuÅŸarak çözemeyeceÄŸimiz hiçbir sorunumuz olmamalıdır.

ASKERE BOMBALI SALDIRI

SokaÄŸa çıkma yasağının devam ettiÄŸi ilçede bugün çıkan çatışmalarda 1 teÄŸmen hayatını kaybetti, 1 uzman er yaralandı. Yaralılar helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Öte yandan ilçede sokaÄŸa çıkma yasağının sürdüÄŸü Konak Mahallesi'nde de bir çocuk çatışmaların arasında kalarak yaralandı.

BÜYÜK OPERASYON BAÅžLATILDI

Ä°lçe merkezinde kazılan hendeklerin kapatılması ve barikatlardın kaldırılması için 3 mahallede ilan edilen sokaÄŸa çıkma yasağında 9'uncu güne girilirken, bugün sabah saatlerinde helikopter ve tankların da kullanıldığı geniÅŸ çaplı operasyon baÅŸlatıldı.

PKK'nın ÅŸehir yapılanması olan YDG-H mensuplarının kazdığı hendeklerin kapatılması ve oluÅŸturdukları barikatların kaldırılması için baÅŸlatılan operasyon kapsamında Konak, Mescit ve Tekel Mahallelerinde uygulanmaya konulan sokaÄŸa çıkma yasağı bugün 9'uncu gününe girdi. 

Sabahın erken saatlerinde 3 mahalleye yönelik büyük bir operasyon baÅŸlatıldı. Askerlerin tanklar ile katıldığı ve havadan helikopter desteÄŸinde gerçekleÅŸtirilen operasyonda, zaman zaman çatışma ve patlama seslerinin geldiÄŸi belirtildi. Çatışmaların olduÄŸu bölgelere ambulanslar sevk edilirken, ilçede özellikle operasyonun yapıldığı 3 mahallenin çevresindeki yüksek yerlere tankların konuÅŸlandırıldığı gözlendi.

HDP'LÄ° UCA: ARKADAÅžLARIMIZLA Ä°TRÄ°BATIMIZ KESÄ°LDÄ°

Silvan'da bulunan HDP Diyarbakır Miletvekili Feleknas Uca, yasağın uygulandığı bölgelere dün HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel YiÄŸitalp, Nursel AydoÄŸan ve Batman Milletvekili AyÅŸe Acar BaÅŸaran ile eski Milletvekili Ayla Akat Ata'nın da aralarında bulunduÄŸu çok sayıda kiÅŸinin canlı kalkan olarak girdiÄŸini söyledi. Uca, bölgedeki insanların hayatlarından endiÅŸe ettiklerini söyledi. HDP'li Uca, "BaÅŸlatılan operasyon ile oradaki halk ve arkadaÅŸlarımız ile irtibatımız kesildi, katliam tehlikesi ile karşı karşıyalar. Operasyonun durdurulması gerekir" diye konuÅŸtu.

CENAZELER TOPRAÄžA VERÄ°LDÄ°

Öte yandan, Silvan'da operasyonlar sırasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden taksici Mehmet Gündüz ve Yakup Sinba adlı kiÅŸiler dün akÅŸam saatlerinde HDP Milletvekilleri ve DBP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Kamuran Yüksek'in de katıldığı bir tören ile topraÄŸa verildi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.