Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan ifade verecek



25 Aralık soruÅŸturmasına iliÅŸkin 'usulsüzlükler yaptığı' iddiasıyla aralarında bir numaralı ÅŸüpheli olarak yer alan Fethullah Gülen'in de bulunduÄŸu 69 ÅŸüpheli hakkında açılan davada, Ä°stanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, duruÅŸmaya iliÅŸkin taraflara tebligat göndermeye baÅŸladı. Tutuksuz sanıklar ile Ä°stanbul'da ikamet eden müÅŸtekilere duruÅŸma gününe çaÄŸrı için tebligat yapan mahkeme heyeti, Ä°stanbul dışında ikamet eden "müÅŸtekiler"in ise bulundukları ilde ifade vermeleri için Ağır Ceza Mahkemelerine talimat yazdı.

DAVAYA KATILIP KATILMAMALARININ SORULMASI Ä°STENDÄ°

Ä°stanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, davada müÅŸteki olarak yer alan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan, Ä°smail RüÅŸtü Cirit ve Mehmet Nihat ÖmeroÄŸlu'nun ifadelerinin alınması için Nöbetçi Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazdı. Mahkeme heyeti, talimat yazısında, müÅŸtekilerin ifadeleri ile davaya katılıp katılmayacaklarının sorulmasını da istedi.

CUMHURBAÅžKANI 'MÜÅžTEKÄ°', BAÅžBAKAN 'MAÄžDUR' SIFATIYLA YER ALMIÅžTI

Takipsizlikle sonuçlanan "25 Aralık" soruÅŸturması sırasında "usulsüzlükler yaptığı" iddiasıyla aralarında Fethullah Gülen ve eski Emniyet Müdürü Yakup Saygılı'nın da bulunduÄŸu 69 ÅŸüpheli hakkında yürütülen soruÅŸturma iliÅŸkin hazırlanan iddianamede CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, oÄŸlu Bilal ErdoÄŸan, damatı Berat Albayrak, MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan, BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, Yargıtay BaÅŸkanı Ä°smail RüÅŸtü Cirit ve Kamu BaÅŸdenetçisi Nihat ÖmeroÄŸlu 'müÅŸteki' olarak yer aldı. BaÅŸbakan Ahmet DabutoÄŸlu ise 'maÄŸdur' sıfatıyla yer aldı.

GÜLEN HAKKINDAKÄ° SUÇLAMALAR

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından hazırlanan yaklaşık 1500 sayfalık iddianamede, Fethullah Gülen hakkında "Cebir ve ÅŸiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teÅŸebbüs etmek", "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" ve "Devletin güvenliÄŸi veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliÄŸi itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek" suçlarından ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Kaynak : DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.