Sosyal Medya

Güncel

'Gelin terörden arındırılmış bölgeyi ilan edip bu işi çözelim'

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK İş Konseyi Başkanları ve Büyükelçiler Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın gündeminde Suriye krizi vardı.



"Suriye'de 370 bin insan en alçak, en hunhar ÅŸekilde katledilirken harekete geçmeyen bir yapının insanlığın vicdanında ibra olabilmesi mümkün deÄŸildir. Dengeleri deÄŸil insanlığı, bizatihi insan hayatını öncelik olarak almayan uluslararası kuruluÅŸlar, belki hukuki statüye sahip olabilirler ama meÅŸruiyet sorunlarını asla aÅŸamazlar" diyen ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasından öne çıkan bölümler ÅŸöyle:

* Suriye'de ölen her masumun kanı, bu acıyı önleyebilme gücüne sahip olduÄŸu halde ÅŸu veya bu sebeple bunu yapmayan tüm ülkelerin, tüm kuruluÅŸların eline bulaÅŸmıştır.

* 200 ülkelerin 5 ülkenin veya bir tanesinin dudakları arasına mahkum edilmesi kabul edilemez.

* Gelin eÄŸit-donatı yapalım, terörden arındırılmış bölgeyi, uçuÅŸa yasak bölgeyi ilan edelim, mülteci sorununu çözelim.

 

'TERÖRÜ BAHANE EDENLER YANLIÅž YOLDA OLDUKLARINI GÖRECEKLER'

 

* Terörü bahane ederek Suriye üzerinde oynadıkları oyunlarla kazanımlar elde ettiklerini sananlar kısa sürede yanlış yolda olduklarını göreceklerdir.

* Pek çok ülkenin medyadan takip ettiÄŸi, pek çok ülke yöneticisinin kağıt üzerindeki analizlerle yönetmeye çalıştığı bu krizle biz her gün yüzleÅŸiyoruz, sıkıntıları her gün yaşıyoruz. Bizim bu konuyla ilgili ifade ettiÄŸimiz hususlar diplomatik bir manevra veya siyasi bir söylem olarak görülmemelidir. Biz gerçeÄŸin ta kendisini söylüyoruz, haykırıyoruz.

* Suriye ateÅŸine odun taşıyan herkes çok yakında kendini aynı ateÅŸin içinde bulmaktan kurtulamayacaktır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.