Sosyal Medya

Güncel

Portekiz'de hükümet düştü

Portekiz'de, 4 Ekim'de yapılan genel seçimlerin ardından sağ partilerden oluşan 'Portekiz Cephesi'nin kurduğu azınlık hükümeti, radikal sol partilerin güvensizlik önergesinin kabul edilmesi ile düştü.



Portekiz Cephesi'nin lideri ve BaÅŸbakan Pedro Passos Coelho'nu sunduÄŸu hükümet programı meclisten onay almazken, aralarında radikal görüÅŸlülerinin de bulunduÄŸu sol partilerin sunduÄŸu güvensizlik önergesi 123 "evet" ve 107 "hayır" oyuyla kabul edildi.

Portekiz tarihinin en kısa ömürlü hükümetinin düÅŸmesinin ardından ülkenin geleceÄŸini CumhurbaÅŸkanı Anibal Cavaco Silva'nın vereceÄŸi karar belirleyecek.

Silva'nın hükümeti kurma görevini seçimlerden 2. büyük parti olarak çıkan Sosyalist Parti (PS) lideri Antonio Costa'ya vermesi ilk olasılık olarak görülüyor. 6 aylık bir seçim hükümeti için Coelho'yu baÅŸbakan olarak atama seçeneÄŸi de cumhurbaÅŸkanının atabileceÄŸi adımlar arasında yer alıyor.

4 Ekim'deki genel seçimlerin ardından "Portekiz Cephesi" 107 milletvekili çıkartırken, Sosyalist Parti (PS) 86, Sol BloÄŸu (BE) 19, Demokratik Birlik Koalisyonu (Komünist Parti ve YeÅŸiller) 17, Hayvanları ve DoÄŸayı Koruma Partisi 1 milletvekiline sahip olmuÅŸtu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.