Sosyal Medya

Dünya

ABD'den PYD'ye 'özerk bölge' uyarısı

ABD, Suriye'de PYD'ye özerk bölge konusunda uyarılarda bulundu...



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı, PYD'yi Suriye'de özerk bölge kurma çabasına girmemesi yönünde uyardıklarını açıkladı. Bakanlık Sözcüsü Toner, "PYD'ye desteÄŸimiz konusunda her zaman çok net olduk. Etkililer. Ancak onların bir çeÅŸit yarı özerk bölge geliÅŸtirmesini istemediÄŸimize dair bazı ikazlarımız hakkında da konuÅŸtuk" dedi. 
 
Ajansların haberine göre; ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın brifinginde bir soru üzerine, PYD'nin sahada etkili savaÅŸan bir güç olduÄŸunu, onların IŞİD'in kontrolündeki kentleri geri alma gayretlerini hava saldırıları yoluyla desteklemeye devam ettiklerini söyledi. 

PYD'ye ABD silahı saÄŸlamadıklarını yineleyen Toner, "PYD'ye desteÄŸimiz konusunda her zaman çok net olduk. Etkililer. Ancak onların bir çeÅŸit yarı özerk bölge geliÅŸtirmesini istemediÄŸimize dair bazı ikazlarımız hakkında da konuÅŸtuk. Suriye'nin birliÄŸi ve toprak bütünlüÄŸüne baÄŸlılığımız sürüyor. Suriye içinde müzakere edilmiÅŸ gerçek manada bir siyasi geçiÅŸ sürecinin geliÅŸtirilmesine odaklanmış durumdayız" diye konuÅŸtu.

'Ä°STER PYD, Ä°STER ARAP, Ä°STER TÜRKMEN GRUPLAR…'

IŞİD'den kurtarılan herhangi bir bölgenin Suriye'ye yeniden entegre edilmesi gerektiÄŸini ifade eden Toner, "Ä°ster PYD, ister Suriyeli Arap, ister Türkmen gruplar olsun, kurtarmayı yapan her kimse, toprağı ele geçirme ve elinde tutma yönünde bir teÅŸebbüse girilmemesi gerektiÄŸi yönünde bir endiÅŸe var. Yerlerinden olanların geri dönüp yaÅŸayabilmesine ve yönetimin yeniden tesis edilmesine izin verilmeli" dedi. 

Toner, bir soru üzerine, Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'e karşı mücadelenin yollarına dair Türkiye ile yakın koordinasyon halinde olmaya devam ettiklerini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.