Sosyal Medya

YaÅŸam

Tren yolu bekçisi 1 ay tatil yapacak

20 yıldır tatile gidemediğinin basına yansıması üzerine sosyal medyada imza kampanyası başlatılan İbrahim Çivici tatile gidiyor.



Günde 15 kilometre yol yürüyerek demiryolu güvenliÄŸini saÄŸlayan iÅŸçi Ä°brahim Çivici’nin hikayesi herkesin yüreÄŸini sızlattı. 20 yıldır tatile gidemediÄŸini öÄŸrendikleri andan itibaren milyonları etkileyen ve binlerce insanın sosyal medyada imza kampanyası baÅŸlatarak tatile göndermek istedikleri demiryolu iÅŸçisi Ä°brahim Çivici, Türkiye’nin gündemine oturdu.

Ailesiyle birlikte 20 yıldır tatile gidemediÄŸinden yakınan Çivici'nin ikinci yakındığı konu bazen makinistlerin kendisine selam vermemesiydi. Çivici’nin söyledikleri herkesi derinden etkiledi. Nazilli’de yaÅŸayan aslen Ispartalı olan Çivici, “Çok duygulandım, çok da ÅŸaşırdım. Halkımızın bu kadar tepki vereceÄŸini bilemedim” dedi.

Tren yolu bekçisinin sitemi

Tatil teklifleri yaÄŸan Ä°brahim Çivici’ye Demiryolu Yapım ve Ä°ÅŸletim Personeli Dayanışma ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi (YOLDER) tarafından da bir plaket verildi.

“TÜRK HALKI KENDÄ°NDEN ÖNCE ÇOCUÄžUNU DÜÅžÜNÜR”

Dernek binasında basın açıklaması yapan YOLDER Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Özden Polat ile birlikte basın açıklaması yapan Ä°brahim Çivici, bu kadar ilgi göreceÄŸini tahmin etmediÄŸini belirterek, “Halkıma teÅŸekkür etmek isterim. Bu kadar ilgi göstereceklerini tahmin etmiyordum. 20-25 yıldır tatile gidemedik, o doÄŸru. Bir taraftan çoluÄŸun çocuÄŸun sıkıntısı, bir taraftan ev aldım onun borcu derdi. Bunlardan dolayı tatile deÄŸil memlekete gidiyordum, eÅŸi dostu ziyaret edip geliyor tekrar iÅŸ başı yapıyordum. Ä°nsan çoluÄŸu çocuÄŸuyla ilgileniyor. Türk halkı genelde hep öyle deÄŸil midir? Kendinden fazla hep çoluÄŸunu çocuÄŸunu düÅŸünür” diye konuÅŸtu.

Tren yolu bekçisi 1 ay tatil yapacak VÄ°DEO

“ÇOCUÄžUM 7 YILDIR Ä°Åž BULAMADI”

Yıllarca çocuklarıyla uÄŸraÅŸtığını anlatan Çivici, “ÇocuÄŸumun birisini evlendirdik onun borcu derdi, bir çocuÄŸumu okuttuk elektronik haberleÅŸme okuttuk. 7 yıldır oraya buraya baÅŸvurdu iÅŸ bulamadı, onun sıkıntısı. Yani bir taraftan ailevi sıkıntılar tatile gitmemizi engelledi” dedi.

“HANGÄ°SÄ°NE GÄ°DECEĞİZ KARAR VEREMEDÄ°K”

Kendisine tatil için çok teklif geldiÄŸini belirten Çivici, hangisine gideceklerine henüz karar veremediklerini ifade ederek sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: “Ä°stanbul Fatih Belediye BaÅŸkanı, Didim Belediye BaÅŸkanı, Türk Metal Ä°ÅŸ Sendikası teklif etti. Çok teklif eden var benim 1 aylık senelik iznim var. Hepsine birden gitmem mümkün deÄŸil. 5’er gün filan gidebilirsek fırsat bulup iyi olur. Nasıl olacak bilmiyorum. Hangisine gideceÄŸiz ÅŸu anda bir karar veremedik. Oturup ailecek bir konuÅŸacağız, karar vereceÄŸiz.”

“HALK DEMÄ°R YOLLARINI BÄ°R DEMÄ°R YIÄžINI OLARAK GÖRÜR”

Zor ÅŸartlarda çalıştıklarını belirten Çivici, “Halk ne kadar yorucu bir iÅŸ yaptığımızı bilmez. Halk demir yollarını bir demir yığını olarak görür. Ama bizim bütün ölçümlerimiz milimetreyle. O kadar ince” ifadelerini kullandı.

“KARADENÄ°Z BÖLGESÄ°NÄ° HÄ°Ç GÖRMEDÄ°M”

Yurt dışında tatil yapma teklifleri geldiÄŸini aktaran Çivici, tatilini ülkesinde geçirmek istediÄŸini belirterek sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: “Kıbrıs’a söylediler, yurt dışı olabilir dediler. Ama ben kendi ülkemde geçirmek isterim. Dışarıyı pek tercih etmiyorum. Kendi memleketimizde güzel yerler var. Karadeniz Bölgesini görmek isterim. Antalya’ya bacanağın eÅŸyasını taşımaya gittik bir o zaman gördüm Antalya’yı. Ä°lk defa 17 sene evvel. Didim tarafını yine aynı ÅŸekilde bir arkadaşın eÅŸyasını götürdük o zaman gördüm. Deniz kenarına pek zaman ayıramadık.” EÅŸinin hiçbir zaman kendisine bir kez bile yakınmadığını belirten Ä°brahim Çivici, eÅŸinin de kendisi gibi mütevazi bir hayat yaÅŸadığını söyledi.

“TÜM AÄ°LE HÄ°Ç TATÄ°L YAPAMADIK”

Ä°brahim Çivici’nin küçük oÄŸlu Ramazan da teklif getiren herkese teÅŸekkür ederek ÅŸöyle konuÅŸtu: “Ailemden pek bir ÅŸey görmedim. Farklı sektörlerde çalışıyoruz biraz garipsediler ben açıklayınca ÅŸaşırdılar. Benim babam olduÄŸunu çoÄŸu kiÅŸi daha bilmiyor. Normalde kendisi pek dışarı çıkıp dolaÅŸan biri deÄŸil. Çünkü iÅŸi dolayısıyla pek dışarı götüremiyoruz. O yönden çok sevindim, teÅŸekkür ediyorum tatil fırsatı verenlere. Ailecek hiç bir yere gidemedik. Tüm aile hiç bir zaman tatil yapamadık. Bu iÅŸinden dolayı oldu biz de iÅŸine saygı duyduÄŸumuz için herhangi bir ÅŸey yapamıyorduk. Kendisi bir ÅŸey yapacağı zaman biz bulamıyordu fırsat olmuyordu”

59 DEMÄ°RYOLU ÇALIÅžANINA TATÄ°L Ä°MKANI

YOLDER Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Özden Polat ise Ä°brahim Çivici gibi çalışan 59 kiÅŸinin daha olduÄŸunu ve Türk Metal Sendikası aracılığı ile her birini belli periyotla tatile göndermek istediklerini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.