Sosyal Medya

Güncel

"Oğlumu terör örgütü PKK infaz etti"

Silvan'daki operasyonda öldürüldüğü iddia edilen Sertip Polat'ın babası, oğlunun terör örgütünden ayrılmak istediği için infaz edildiğini söyledi. Baba Polat, "Terör örgütü PKK'nın oğlumu dininden vazgeçiremiyoruz" diyerek ölüm emrini verdiğini de ekledi.



Silvan'da oÄŸlunun teröristlerce öldürülüp Diyarbakır'ın Lice ilçesinde defnedildiÄŸini savunan baba Nizam Polat, Silvan Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına baÅŸvurarak oÄŸlunun ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmasını istedi.

"DÄ°NÄ°NDEN VAZGEÇÄ°REMEDÄ°KLERÄ° Ä°ÇÄ°N Ä°NFAZ ETTÄ°LER"
Baba Polat, yaptığı açıklamada, oÄŸlunun inançlı biri olduÄŸunu, ona namaz kılmayı ve Kur'an-ı Kerim okumayı öÄŸrettiÄŸini, gece namazlarını dahi hiçbir zaman terk etmeyen oÄŸlunun camiye gittiÄŸini söyledi.

"Ne yapıp edip beni kandırıp kendi inandıkları ideolojiye getiremediler. Bizi bazı ÅŸeylerle tehdit ettiler, hatta köylülerimize 'bu insanı öldürmeyene kadar rahatlamayacağız' diye söylemiÅŸler. 'Çünkü aramızda bir tek onu dininden vazgeçiremiyoruz' diyerek ölüm emrimi de vermiÅŸtiler" ifadesini kullanan Polat, oÄŸlunun çevresinde ve okulunda herkes tarafından sevildiÄŸini kaydetti.

"OÄžLUMA ESRAR VERDÄ°LER AKIL BIRAKMADILAR"
ÖÄŸretmeninin Ä°slami terbiyesinden dolayı oÄŸlunu çok sevdiÄŸini anlatan Polat, ÅŸöyle devam etti:

"Bunlar benim baÅŸ eÄŸmeyeceÄŸimi anlayınca kalkıp çocuÄŸumu tuzaklarla ve kızlarla kandırmaya çalıştılar, bu insanı evimizden çıkarttılar. Allah'a, Resul'üne ve bize düÅŸman ettiler. Esrar verdiler. Akıl bırakmadılar. Gözleri kırmızı olurdu, bana saldırmaya çalışırdı. PKK onda akıl ve denge bırakmadı, bize karşı gelirdi. Bizi onun yanında kötü olarak gösterdiler, yanımda dahi konuÅŸamazken öyle bir hale gelmiÅŸti ki bana karşı gelirdi. Hatta bir keresinde silahıyla eve beni öldürmeye gelmiÅŸti."

Polat, oÄŸlunda son dönemlerde düzelme gördüÄŸünü, piÅŸmanlık duygusunun oluÅŸtuÄŸunu anlatarak, terör örgütünün oÄŸluna ve kendilerine zulmettiÄŸini dile getirdi.

Terör örgütünün oÄŸlundan daha önce örgütten ayrılan bir kiÅŸiyi öldürmesini istediÄŸini ancak oÄŸlunun buna karşı çıktığını vurgulayan Polat, bundan dolayı oÄŸlunun örgüt içerisinde hain ilan edildiÄŸini dile getirdi.

Polat, terör örgütünün, oÄŸlunu, ailesine zarar vermekle tehdit ettiÄŸine deÄŸinerek, çocuÄŸunu örgütten kurtarmak için yoÄŸun bir çaba harcadığını kaydetti.

"GERÇEĞİN ORTAYA ÇIKMASINI Ä°STEMÄ°YORLAR"
Örgüt tarafından öldürülen oÄŸlunun cenazesini alamadığını, örgütün oÄŸlunun cenazesini Lice ilçesinde defnettiÄŸini bildiren Polat, bu yolla gerçeÄŸin ortaya çıkmasını önlemeye çalıştıklarını aktardı.

Polat, "Allah'ım biz bu halkın da artık uyanmasını ve bunların planlarından haberdar olmasını istiyoruz. Allah'ın hidayetine ve rızasına ulaÅŸmayı istiyoruz. Biz düÅŸmanlarımızın da azabı görmesini istemiyoruz, biz böyle insanlarız. Ä°ÅŸçi insanlarız, mazlumuz. Kimseye zararımız da olmamıştır. Hamallık yapıyoruz, 3 gün çalışmazsak aç kalırız. Bizler onlar gibi deÄŸiliz. Namazsız, Allah tanımazlardan, Müslümanları öldürenlerden deÄŸiliz" ifadelerini kullandı.

"PÄ°ÅžMAN OLUNCA HAÄ°N Ä°LAN EDÄ°P ÖLDÜRDÜLER"
"PKK benim oÄŸlumu dininden, imanından, eÄŸitiminden, namusundan, kıblesinden ve evliliÄŸinden etti. Tek umudumuz onun piÅŸman olmasıydı ama onu hain ilan ediyorlar ve arkasından vurup öldürüyorlar" diyen Polat, konuÅŸmasını ÅŸöyle tamamladı:

"Biz onu öldürdüklerini duyduÄŸumuzda kardeÅŸimi oraya gönderdim. SokaÄŸa çıkma yasağı da vardı, fakat daha orada bir çatışma yaÅŸanmamıştı. Cenazemizi istedik, fakat vermediler. EÄŸer vermiÅŸ olsalardı, biz onu Silvan'da defnederdik. En azından annesi mezarı başına gidebilirdi. Bu da bizim için bir sabırdı, fakat bu zalimler oÄŸlumun cenazesini vermedi. Onu Lice'de defnetti. Biz de bunun üzerine Silvan Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına bir dilekçe ile baÅŸvurduk. Devletten beklentimiz bu konuda bize yardımcı olması. Lice'de defnedilen oÄŸluma bir otopsi yapmasını istiyoruz. OÄŸlum Silvan'da öldürülüyor, nasıl oluyor da buradan Lice'ye hiçbir resmi iÅŸlem yapılmadan götürüyorlar. Bu konuda devletin bize yardımcı olmasını istiyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.