Sosyal Medya

Güncel

Hani'de HDP'ye oy vermeyen mahallenin çöpleri toplanmıyor

Gürbüz Mahallesi'nin sakinleri 1 Kasım seçiminin ardından belediye hizmetlerinden yararlanamadıklarını öne sürerek tepki gösterdi.



Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, BüyükÅŸehir Yasası ile mahalleye dönüÅŸen Gürbüz'de yaÅŸayanlar, "HDP'ye oy vermedikleri için belediyenin su kesintisi uyguladığını ve çöplerinin toplanmadığını" ileri sürdü.

Mahalle esnafından Abdulillah Yıldız, yaptığı açıklamada, seçimden sonra belediyenin temizlik hizmeti sunmadığını iddia etti.

"HER YER ÇÖP DOLU"

"Her yer çöp dolu. Seçimde istediklerini alamadıkları için bu davranışta bulunuyorlar"diyen Yıldız, ÅŸu görüÅŸleri dile getirdi: "Bir haftadan beri belediyenin hiçbir personeli burada yok. Seçimde özgür irademizle oy kullandık. AK Parti daha fazla oy aldı diye böyle bir yaklaşım olmaması gerekiyor. Hizmetler sürmelidir, belediyeden baÅŸka bir ÅŸey beklemiyoruz. Belediye rutin hizmetlerinden de insanları mahrum etti."

Hani'de HDP'ye oy vermeyen mahallenin çöpleri toplanmıyor VÄ°DEO

'KÄ°ME OY VERMÄ°ÅžSENÄ°Z, O GELSÄ°N KALDIRSIN'

Mahalle sakinlerinden Ahmet Şık ise evinin önüne bırakılan hayvan gübreleri ve çöplerin kaldırılması için belediyeye 5 kez dilekçeyle müracaat ettiÄŸini ancak bir sonuç alamadığını aktardı.

Şık, "Yolun üstüne dökülen hayvan gübrelerinin kaldırılmasını istediÄŸimizde belediye çalışanları, 'kime oy vermiÅŸseniz, o gelsin kaldırsın' diyor. Biz ne yaptık bize ambargo koyuyorsunuz. HDP'ye oy vermediÄŸimiz için bunu yapıyorlar. Oy verseydik böyle olmazdı. Bu muameleyi hak etmedik" ifadesini kullandı.

MAHALLE AK PARTÄ°LÄ° OLDUÄžU Ä°ÇÄ°N HÄ°ZMET VERMÄ°YORLAR

Mehmet Keklik de mahallenin çoÄŸunluÄŸu AK Partili olduÄŸu için belediyenin hizmet vermediÄŸini savundu. Keklik, "Çöpler nedeniyle evlerimizden çıkamıyoruz. Åžikayetçiyiz, kapıya çıkamıyoruz. Biriken çöp nedeniyle haÅŸere oluÅŸtu. Belediye çalışanları, 'Gürbüz’e hizmet etmiyoruz' diyorlar" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.