Sosyal Medya

Güncel

İmralı Heyetinden yeniden devreye girme girişimi

Çözüm Süreci'nin yeniden başlatılması için çağrıda bulunan İmralı Heyeti, çözümün anahtarının İmralı'da Öcalan'ın masasında olduğunu savundu



Ä°mralı Heyeti TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Heyet adına konuÅŸan Sırrı Süreyya Önder, "Barışın kapısını aralayacak anahtar Ä°mralı'da, Öcalan'ın çalışma masasının üzerinde durmaktadır. O anahtara tecrit ile deÄŸil, ancak ciddiyet, sorumluluk ve saygıyla ulaşılabileceÄŸi unutulmamalıdır." dedi.

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Çözüm Süreci'nin yaklaşık 7 aydır durduÄŸunu hatırlatarak, Dolmabahçe'de varılan mutabakatın da reddedildiÄŸini söyledi.

Sürecin tıkanmasından sonra yaÅŸanan çatışmaları ve can kayıpları hatırlatan Önder, "Hâlâ bu faturanın ağırlaÅŸmasının önüne geçmek, ödenmez maliyetli bir kaosun eÅŸiÄŸinden geri dönmek için bir yol bulunması gerektiÄŸi kanaatindeyiz." diye konuÅŸtu. 

Önder açıklamasını ÅŸöyle sürdürdü: Bu yolun hükümetin ve CumhurbaÅŸkanı'nın sorumsuz açıklamaları ve savaşı dayatan politikalarından deÄŸil, onurlu ve eÅŸit koÅŸullarda olması gereken bir müzakereden geçmesi gerektiÄŸini, saÄŸduyu sahibi kamuoyu da ifade etmektedir. Bunun için hükümet ve devlet iradesinin savaÅŸ uçaklarının sorti sayılarına deÄŸil, Dolmabahçe Mutabakatı'nın demokrasi sayfalarına geri dönmesi gerektiÄŸini belirtmek isteriz.

Bu temelde tehdit ve ÅŸantaj ortamında alınan bir iktidarın güç zehirlenmesine kapılmış görünen AKP hükümetini ve emrindeki devlet zihniyetini bir kez daha uyarmak istiyoruz.

Gidilen bu yolun çıkışı kaos ve çatışmadır; acı, kan ve gözyaşıdır. Bu yoldan bir an önce dönmek tüm ülkemizin ve halklarımızın hayrınadır. Bu yoldan dönme iradesi gösterilirse, ülkemiz ve tüm bölgemiz için yeni bir kapının aralanması imkânı zor deÄŸil, hatta geçmiÅŸe göre toplumsallaÅŸan süreç üzerinden okunursa çok daha kolaydır. Barışın kapısını aralayacak anahtar Ä°mralı'da, Öcalan'ın çalışma masasının üzerinde durmaktadır.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.