Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan: Kara operasyonunda olumlu geliÅŸmeler var

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye ile ilgili olarak “Fırat'ın batısına kimse geçemez bu konuda çok kararlıyız. Uçuşa yasak bölge konusunda, kara operasyonu konusunda olumlu gelişmeler var." dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan Antalya’da düzenlenecek G-20 zirvesinin hazırlıklarını denetledi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan ErdoÄŸan ÅŸunları söyledi;

"Çevredeki ülkelerin de özellikle 'DAÄ°Åž'i vuruyoruz' diyerek gidip sivilleri vurması, gidip oradaki diyelim ki Bayır Bucak Türkmenlerini vurması hoÅŸ karşılanabilecek bir ÅŸey deÄŸil. Bunu özellikle kendilerine de hatırlattık, söyledik, söylüyoruz… (PYD'nin Suriye'deki faaliyetleri) Fırat'ın batısına kimse geçemez bu konuda çok kararlıyız. Geçenlerde teÅŸebbüs ettiler, gereÄŸi de yapıldı. Bu konudaki hassasiyetlerimiz, bundan sonra çok daha farklı ÅŸekilde devam edecektir. Bunu da gerek milletimin gerekse tüm dünyanın bilmesi lazım... EÄŸit-donat konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Terörden arındırılmış bölge konusunda dost ülkeler de artık bu noktaya gelmeye baÅŸladılar. UçuÅŸa yasak bölge konusunda, kara operasyonu konusunda vesaire onda da olumlu geliÅŸmeler var."

DavutoÄŸlu: Kara operasyonu dahil...

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, CNN International'dan Christiane Amanpour'un programına konuk oldu. DavutoÄŸlu, "Türkiye'nin Suriye'de IŞİD'le mücadele için kara operasyonu düzenleyip düzenlemeyeceÄŸine" iliÅŸkin soruya "Kara gücü, hep birlikte konuÅŸmamız, paylaÅŸmamız gereken bir durum. Hava ve kara operasyonu olmak üzere bütünleÅŸmiÅŸ bir stratejiye ihtiyacımız var. Ancak Türkiye tek başına tüm yükü üstlenemez. EÄŸer koalisyon ve çok iyi bütünleÅŸmiÅŸ bir strateji varsa, Türkiye her anlamda rol almaya hazırdır" yanıtını verdi.

"Kara operasyonu da dahil mi?" sorusu üzerine ise DavutoÄŸlu, "Evet, elbette. BütünleÅŸmiÅŸ bir stratejiye ihtiyaç var. Aksi takdirde, DAEÅž'e (IŞİD) karşı karadan operasyon düzenlerken sahada güç boÅŸluÄŸunun devam etmesi, DAEÅž'in yerine baÅŸka bir terörist grubun ortaya çıkmasına sebep olur. Suriye krizini kapsamlı ÅŸekilde çözmeliyiz" yanıtını verdi.

Kaynak: AA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.