Sosyal Medya

Güncel

Afgan mülteciler Hakkari'de donarak öldü

Biri 11 yaşında kız çocuğu 4 Afgan mültecinin cesetleri Hakkâri'nin Şemdinli İlçesi'ne bulundu



Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaÅŸmak için yola çıkan biri çocuk 4 Afgan mültecinin umut yolculuÄŸu Hakkari'de ölümle bitti.

Ä°ran sınırından kaçak olarak Türkiye'ye geçen biri 11 yaşında kız çocuÄŸu 4 Afganistanlı mültecinin cesetleri Hakkâri'nin Åžemdinli Ä°lçesi'ne baÄŸlı Alan Köyü yakınlarında bulundu.

Ä°ran sınırına 3 kilometre mesafedeki köyün muhtarı Zübeyir Özer, geçen hafta meydana gelen olayı ÅŸöyle anlattı: Ä°ranlı biri köye gelip köylülere cesetlerin olduÄŸu yeri söyleyip gitmiÅŸ. Köylüler cesetleri orada buldu. Öldükten sonra getirip buraya mı atmışlar, yoksa burada mı ölmüÅŸler bilmiyoruz. Ben de yetkililere haber verdim. ‘Cesetleri alıp Devlet Hastanesi'ne getirin' dediler. Ben de arabamla cenazeleri hastaneye götürdüm. Biri 11 yaÅŸlarında kız çocuÄŸuydu. DiÄŸer üç kiÅŸiden biri 60- 65 yaÅŸlarında, diÄŸer iki kiÅŸi ise 30-35 yaÅŸlarındaydı.

Hakkâri Valisi Yakup Canbolat ise kendilerine bu konuyla ilgili bir bilgi gelmediÄŸini, ancak son 2 ayda Ä°ran sınırında 3 ceset bulunduÄŸunu söyledi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.