Sosyal Medya

Güncel

Türkiye Afrika'da petrol arayacak

Türkiye Petrolleri, Malezyalı Petronas'la birlikte Gabon'da arama yapacak.



TP Genel Müdürü Besim ÅžiÅŸman, Malezya'nın Petronas ÅŸirketi ile Gabon'da petrol arama projesine baÅŸlamayı planladıklarını bildirdi. Proje ile ilgili son aÅŸamaya gelindiÄŸini belirten ÅžiÅŸman,"Gabon hükümetinden birkaç prosedür ile ilgili onay bekliyoruz. Sonlandığında, Petronas'ı da ikna edebilirsek, Ä°stanbul'da imza töreni yapmayı düÅŸünüyoruz" ifadelerini kullandı.

TP'nin Afganistan'da iki arama projesi bulunduÄŸunu ifade eden ÅžiÅŸman, "Üçüncüsünün imza töreni belki önümüzdeki günlerde olacak ama Afganistan zor bir ülke. Bürokrasiyi aÅŸmak çok zor" dedi.

Afganistan'ın Türkiye açısından önemli ve kritik bir ülke olduÄŸuna iÅŸaret eden ÅžiÅŸman, "TP tarafından 70 milyon dolarlık yatırım olacak. Fiyatlar düÅŸtü, bu çerçevede taahhütlerimizi aÅŸağı çekelim diye görüÅŸmelerimiz devam ediyor ama olmazsa da yine Afganistan'da iÅŸimizi yapacağız" diye konuÅŸtu.

"KARADENÄ°Z'DE SONDAJ ÅžARTLARI ZOR"

ÅžiÅŸman, Karadeniz'in Ä°stanbul Åžile açıklarında Shell ve TP'nin ortak arama faaliyetleri ile ilgili ÅŸunları söyledi:

"Karadeniz'de sondaj için teknik olarak ÅŸartlar çok zor. Karadeniz'in Türkiye bölümü 250 bin kilometrekare. Karadeniz'de bir kuyu 300 milyon dolar civarında. Çok sondaj yapmak lazım."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.