Sosyal Medya

Dünya

Çad'da olağanüstü hal ilan edildi

Çad hükümetinin, Çad Gölü bölgesinde olağanüstü hal ilan ettiğini duyurdu.



AA'nın haberine göre, Çad Hükümet Sözcüsü Hasan Sylla Ben Bakari, basın yayın organlarına yaptığı açıklamada, özel bakanlar kurulu toplantısında Çad Gölü bölgesinde olaÄŸanüstü hal uygulanması kararı alındığını belirtti.

Çad Güvenlik Bakanı Ahmed Muhammed BeÅŸir de sıkıyönetim uygulamasının kabul edilmesinin, Çad Gölü bölgesi yöneticisine belirli zamanlarda sokaÄŸa çıkma yasağı koyması ve evlerde silah araması yapmasına izin verdiÄŸini aktardı.

Devlet BaÅŸkanı Ä°dris Debi Itno da bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuÅŸmada, süresi belirtilmeyen olaÄŸanüstü hal uygulamasının, özellikle tarım, besicilik, saÄŸlık ve eÄŸitim baÅŸta olmak üzere ekonomik kalkınma etkinlikleriyle yürütülmesi gerektiÄŸine iÅŸaret etti.

Çad hükümetinin olaÄŸanüstü hal uygulama kararı, Çad Gölü bölgesi ülkelerinin Boko Haram örgütünün silahlı saldırılarına maruz kaldığı bir zamanda alındı. Boko Haram'ın Çad ve Kamerun'da geçen hafta önce düzenlediÄŸi saldırılarda, örgüt militanlarının da aralarında bulunduÄŸu 50'ye yakın kiÅŸi yaÅŸamını yitirmiÅŸti.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Boko Haram ile mücadele kapsamında "Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü" oluÅŸturmuÅŸtu. Müdahale gücünün, göreve baÅŸladığında, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenlik, istikrar ve insani yardımın saÄŸlanması için çalışması planlanıyor. Müdahale gücünün operasyonlara baÅŸlaması için BM'de oylama yapılması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.