Sosyal Medya

Coğrafyamız

İhvan üyesi hapishanede hayatını kaybetti

Mısır'da İhvan üyesi Ramadan'ın, tutuklu bulunduğu Zekazik hapishanesinde hayatını kaybettiği bildirildi...



Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Mısır'daki Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı'nın (Ä°hvan) siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) üyesi Vahid Ramadan'ın, Nil Deltası'nda yer alan EÅŸ-Åžarkiyye ilindeki tutuklu bulunduÄŸu Ez-Zekazik hapishanesinde hayatını kaybettiÄŸi bildirildi.

Ramadan'ın eÅŸi Ä°zzet Atallah, yaptığı açıklamada, 59 yaşındaki eÅŸi Ramadan'ın Zekazik hapishanesinde tıbbi ihmal sonucu yaÅŸamını yitirdiÄŸini söyledi.

Atallah, eÅŸinin karaciÄŸer sirozu ve mide ülseri gibi birkaç kronik hastalığı bulunduÄŸunu, duruÅŸmalara hareket kabiliyetini yitirdiÄŸi için diÄŸer mahkumların omuzunda taşındığını belirterek, mahkeme heyetinin bunu gördüÄŸünü, tedavisi için savcılığa defalarca baÅŸvurmalarına raÄŸmen taleplerinin yerine getirilmediÄŸini ifade etti.

EÅŸine yöneltilen suçlamaların tamamen uydurma olduÄŸunu savunan Atallah, eÅŸinin önce 5 yıl hapis, 50 bin cüneyh (yaklaşık 6 bin dolar) para cezasına çarptırıldığını, karara yaptıkları itirazın ardından cezasının 1 yıl hapis ile 1000 cüneyhe (yaklaşık 120 dolar) düÅŸürüldüÄŸünü kaydetti.

Ramadan'ın, hapis cezasının bitmesinin ardından 17 Aralık'ta tahliye edilmesi bekleniyordu.

Ramadan'ın ölümüyle ilgili Mısır makamlarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Mısır'da, "gayriinsani" ve saÄŸlık hizmetlerinden tamamen yoksun olduÄŸu ileri sürülen hapishanelerde baÅŸta Ä°hvan üyeleri olmak üzere çok sayıda rejim muhalifinin hayatını kaybettiÄŸi iddiası ciddi boyutlara ulaÅŸtı. Bazı hukukçu ve muhaliflere göre, ülkedeki hapishanelerde ÅŸu ana kadar 40'ı siyasi olmak üzere 200'den fazla kiÅŸi hayatını kaybetti.

Mısır makamları ise cezaevlerinde tıbbi ihmalin söz konusu olmadığını savunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.