Sosyal Medya

Güncel

DAEŞ'e karşı kara operasyonu olacak mı?

Başbakan Davutoğlu, DAEŞ'le mücadeleyle ilgili, "Hava ve kara operasyonu olmak üzere bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyacımız var. Ancak Türkiye tek başına tüm yükü üstlenemez" dedi. Davutoğlu, "CNN International" kanalında gazeteci Christiane Amanpour'un sorularını yanıtladı.



Terör örgütü DAEÅž tarafından üstlenilen Rusya'ya ait yolcu uçağının Mısır'da düÅŸürülmesiyle ilgili soru üzerine DavutoÄŸlu, bunun insanlığa karşı iÅŸlenmiÅŸ büyük bir suç olduÄŸunu söyledi.

DAEŞ'e karşı kara operasyonu

DavutoÄŸlu, "Türkiye'nin Suriye'de DAEÅž'le mücadele için kara operasyonu düzenleyip düzenlemeyeceÄŸine" iliÅŸkin soru üzerine ÅŸunları kaydetti: 

"Kara gücü, hep birlikte konuÅŸmamız, paylaÅŸmamız gereken bir durum. Hava ve kara operasyonu olmak üzere bütünleÅŸmiÅŸ bir stratejiye ihtiyacımız var. Ancak Türkiye tek başına tüm yükü üstlenemez. EÄŸer koalisyon ve çok iyi bütünleÅŸmiÅŸ bir strateji varsa, Türkiye her anlamda rol almaya hazırdır".

"Kara operasyonu da dahil mi?" sorusu üzerine DavutoÄŸlu, "Evet, elbette. Aksi takdirde, DAEÅž'e karşı karadan operasyon düzenlerken sahada güç boÅŸluÄŸunun devam etmesi, DAEÅž'in yerine baÅŸka bir terörist grubun ortaya çıkmasına sebep olur. Suriye krizini kapsamlı ÅŸekilde çözmeliyiz" yanıtını verdi. 

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, "Biz hemen hemen her gün ya da haftanın birçok günü koalisyon içinde DAEÅž'e karşı hava operasyonu düzenliyoruz. Ancak bu yeterli deÄŸil. Biz bunu gözlemliyoruz. Åžimdi biz müttefiklerimize aylardır önerdiÄŸimiz gibi, yine güvenli bölgeye sahip olmayı ve DAEÅž'i sınırlarımızdan uzaÄŸa itmeyi öneriyoruz" dedi.

"Samimiyet, itidal ve istikrar"

DavutoÄŸlu, 1 Kasım'daki Genel Milletvekili Seçimleri'nde, AK Parti'nin oy oranını artırmasına yönelik soru üzerine, "Terörle mücadele ettik ve ekonomik tedbirler aldık. Yeni seçim beyannamesi hazırladık. Bütün bunların yanında, buradaki anahtar kelimeler, samimiyet, itidal ve istikrar" ifadesini kullandı.

"CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a yönelik yurt içi ve yurt dışında getirilen eleÅŸtirilerle" ilgili soru üzerine DavutoÄŸlu, "Tabii ki herkes bizi eleÅŸtirebilir fakat bu gerçeÄŸi yansıtmaz" dedi.

"PKK baÄŸlantılı gruplara silah yardımını hoÅŸ görmeyiz"

DavutoÄŸlu, "EÄŸer ABD, sahada DAEÅž'e karşı mücadele eden Kürtleri silahlandırmak istiyorsa biz hazırız, fakat PKK teröristlerini deÄŸil. Herkes, PKK'nın ÅŸehirlerimize, köylerimize, sivil halkımıza saldıran bir terör örgütü olduÄŸunu,  Suriye'de ve Irak'ta, PKK baÄŸlantılı hiçbir gruba yapılacak yardımları hoÅŸ görmeyeceÄŸimizi ve bunu durdurmak için her türlü önlemi alacağımızı anlamalı" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.