Sosyal Medya

Güncel

Göçmenlere bir darbede umut tacirlerinden

Göçmen kaçakçıları, ülkelerindeki savaştan kaçıp Fransa'ya gitmek isteyen çoğunluğunu Afgan mültecilerin oluşturduğu 71 kişiyi Fransa diye Başıbüyük Ormanı'na bıraktı.



Afganistan ve Ä°ran'dan yola çıkıp Van'dan Türkiye'ye giriÅŸ yapan 71 mülteci kendilerini Ä°stanbul'da Başıbüyük Ormanı'nda buldu. ÇoÄŸunluÄŸunu çocukların oluÅŸturduÄŸu mülteciler iyol üzerinden araçlarıyla geçen vatandaÅŸlar görerek polise ihbar etti.

 

Yabancılar Åžube MüdürlüÄŸü'ne götürülen mülteciler tercüman aracılığı ile verdikleri ifadelerinde ülkelerindeki savaÅŸtan kaçtıklarını belirtti. Kendilerinin Fransa'ya götürüleceÄŸini söylediÄŸi öÄŸrenilen mültecilerin ifadelerinde bin ile 2 bin lira arasında parayı tanımadıkları bir kiÅŸiye kaçak yollardan gitmek için verdiklerini kaydetti.

 

GECE VAKTÄ° ORMANA BIRAKILDILAR

 

Gece 23.30 sıralarında Başıbüyük Ormanı'nda bulunan çok sayıda mültecinin kendilerini ülkeye kimin soktuklarını bilmediklerini söylediÄŸi belirtilen olaya iliÅŸkin soruÅŸturma baÅŸlatıldı.

 

"Göçmen kaçakçılığı" suçundan ÅŸüphelisinin faili meçhul olarak baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında 70'i Afgan, bir mültecinin ise Ä°ran uyruklu olduÄŸu öÄŸrenilirken grubun içinde 1 yaşında bebekler, küçük çocuklar da bulunuyor.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.