Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan Ä°ran'a S300

Rusya, İran'la S-300 füze sistemi anlaşmasının imzalandığını bildirdi. İran'a silah sistemi sevkiyatı ABD'nin tepkisini çekiyor.



Rusya ile iran arasındaki S-300 füze sistemi anlaÅŸması resmiyet kazandı. Konuyla ilgili açıklama Rus kamu ÅŸirketi Rostec'in genel müdürü Sergey Çemezov'dan yapıldı. Dubai Airshow'da RIA haber ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan Rostec genel müdürü Çemezov, Ä°ran'a S-300 füze savunma sistemlerinin sevkedilmesini öngören anlaÅŸmanın imzalandığını söyledi.

TARTIÅžMA YARATAN SATIÅž

Rusya'nın Ä°ran'a S-300 füzesavarları satmaya karar vermesi tartışmaya neden olmuÅŸtu. ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf Tahran'ın Yemen, Suriye ve Lübnan'daki istikrarsızlıkta payı olduÄŸuna dikkat çekerek Ä°ran'a silah sistemi sevkiyatı yapmak için doÄŸru bir zaman olmadığını duyurmuÅŸtu. 

"SALDIRI DEĞİL, SAVUNMA AMAÇLI"

Medyaya yansıyan bilgilere göre, Ä°ran Rusya'dan 20 milyar dolarlık petrol karşılığında S-300 tipi hava savunma füzesi alacak. 
 
Eski Rus iç istihbarat teÅŸkilatı baÅŸkanı Nikolay Platonoviç PatruÅŸev ham petrol karşılığında Ä°ran'a verilecek olan hava savunma sistemlerinin saldırı deÄŸil savunma silahı olduÄŸunu ve Ä°ran'ın baÅŸka ülkelere zarar verme gücü olmayan bu sistemleri sadece kendi güvenliÄŸini korumak için kullanabileceÄŸini açıklamıştı. PatruÅŸev, sistemin sevkiyatının da hemen gerçekleÅŸmeyeceÄŸini, bunun üretimlerine baÄŸlı olduÄŸunu söylemiÅŸti. 

MENZÄ°LÄ° 150 KÄ°LOMETRE

Rus savunma uzmanı Pavel Felgenhauer, aynı zamanda saldırı amacıyla da kullanılabilecek olan S-300'lerin 150 kilometrelik menziliyle düÅŸman uçak, gemi ve kara hedeflerini de vurabileceÄŸini belirtmiÅŸti.  

Rus uzman S-300'lerin Hürmüz BoÄŸazı'nda konuÅŸlandırılması durumunda Ä°ran'ın Basra Körfezi'ndeki pozisyonunun güçleneceÄŸini kaydetmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.