Sosyal Medya

Dünya

Tunus'da en-Nahda yeniden hükumet kurabilir - ÖZEL HABER

Tunus parlamentosunda 32 milletvekili hakim Nida Tunus partisinden istifa etti.



DüÅŸünce Mektebi - Tunus'da yerli ajanslar iktidardaki Nida Tunus partisinden 32 milletvekilinin istifa ettiÄŸini haber veriyor.

Nida Tunus Partisi'nin genel baÅŸkanı aynı zamanda ülkenin de Devlet BaÅŸkanı Gaid es-Sibsi. Partiden istifa eden milletvekilleri partinin demokrasiden uzak yöntemlerle idare edildiÄŸini istifalarına gerekçe olarak sundular.

Ä°stifa eden millet vekillerinden Hassun Nesfi “Bizim istifamız partinin demokrasiden uzak yöntemlerle idare edilmesine bir protestodur” diye isifasının gerekçesini açıklamış.

Haberlerde istifaya cumhurbaÅŸkanının oÄŸlu Hafid Gaid es-Sibsi etrafında dönen skandalların sebep olduÄŸu, Hafid Sibsi'nin babasını yerine baÅŸkan olarak geçme isteÄŸinin partide itirazların yükselmesine neden olduÄŸu bildiriliyor.

32 millet vekilinin istifasından sonra Nida Tunus Partisi'nin parlamentoda sandalye çoÄŸunluÄŸunu kaybettiÄŸi, bu yüzden muhalif Ä°slamcı en-Nahda Partisi'ne hükumet tekrar kurma ÅŸansı doÄŸduÄŸu gelen bilgiler arasında.

2014'de gerçekleÅŸtirilen parlamento seçimlerinde BaÅŸkan Sibsi’nin yönettiÄŸi Nida Tunus partisi 217 sandalyeden  85'ni, Ä°slamcı Nahda partisi ise 69'nu kazanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.