Sosyal Medya

Güncel

PKK kışı Kobane'de geçirecek

Mehmetçiğin operasyonlarıyla bozguna uğrayan terör örgütünün, son sığınağı ABD korumasındaki Suriye’nin kuzeyindeki Kobani oldu.



PKK, kışı ABD korumasındaki Kobani'de geçirecek
MehmetçiÄŸin operasyonlarıyla bozguna uÄŸrayan terör örgütünün, son sığınağı ABD korumasındaki Suriye’nin kuzeyindeki Kobani oldu.
 
Barınacak yer bulamayan teröristler, uzun bir süredir eÄŸitim ve barınma kampı olarak da kullandığı Kobani'de kışı geçirmeyi planlıyorlar.
 
PKK'nın ne Kandil'de ne ÅŸehirlerde ne de kırsal alanlarda barınma imkanı kalmadığı, bu yüzden kışı Kobani'de geçireceÄŸi ve bu süre içerisinde kaybettiÄŸi gücü yeniden toplamaya çalışacağı tahmin edilirken, kararlı operasyonlar sonucu çöküÅŸ sürecine giren PKK'nın, Batılı ülkelerin de desteÄŸini çekmesi durumunda, birkaç yıl içinde tamamen bitebileceÄŸi ifade ediliyor.
 
ABD KORUMASINA GÄ°RDÄ°LER
 
Kandil baÅŸta olmak üzere, terör örgütünün yuvalandığı yurtiçindeki ve yurtdışındaki tüm sığınaklar yerle bir edilirken, ÅŸehir merkezlerine yuvalanan YDG-H adlı PKK'nın gençlik yapılanması ise sokaÄŸa çıkma yasakları ilan edilerek, büyük oranda etkisiz hale getirildi. Çaresiz bırakan etkin operasyonların ardından dağılma sürecine giren örgütün, kaybettiÄŸi gücü geri toplayabilmek ve kışa hazırlık yapabilmek için ABD ve Avrupalı ülkelerin korumasındaki Kobani'ye aÅŸama aÅŸama taşındığı ve Kobani'yi son sığınak olarak gördüÄŸü ifade ediliyor.
 
BÖLÜCÜ BAÅžLARI SAHÄ°PLERÄ°NE SIÄžINDI
 
Terör örgütünün liderleri; Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin ve Mustafa Karasu'nun Kandil'e hava operasyonları yapıldığı dönemlerde Kandil'e yakın köylerde kaldıkları ifade edilirken, TSK aldığı istihbaratlar doÄŸrultusunda örgüt liderlerinin barındığı köy evlerini yok etti, böylece bölücü baÅŸlarının kaçacak yeri kalmadı. Zor durumda kaldıkları ifade edilen terör örgütü yöneticilerinin ABD'nin asker ve mühimmat bulundurduÄŸu Kobani'ye sık sık geçtikleri belirtilirken, kışı güvenli bölge olarak gördükleri Kobani'de geçirecekleri tahmin ediliyor.
 
ABD DE DESTEĞİNÄ° ÇEKÄ°YOR
 
GeçtiÄŸimiz aylarda, “DAEÅž'le mücadele ediyor” bahanesiyle defalarca PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye istihbarat ve mühimmat yardımında bulunan ABD'nin, 1 Kasım'da Türkiye'de yapılan seçimlerde AK Parti'nin yüzde 49.5 oy oranıyla tek başına iktidar olmasından sonra Suriye politikasında önemli deÄŸiÅŸikliklere gitmesi öngörülüyor. ABD'li kaynaklar artık PYD'ye silah yardımı yapmayacağını açıklarken, birçok ABD'li yetkili PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'ye mesafe koymaya baÅŸladı. ABD'nin Türkiye ile iliÅŸkilerini bozmamak için Türkiye'nin PKK ve PYD meselesindeki hassasiyetini gözeteceÄŸi kaydedilirken, bu durumda terör örgütü liderleri ve militanlarının kısa vadeli olarak ABD korumasındaki Kobani'ye sığınsalar bile uzun vadeli olarak orada da barınamayacakları dile getiriliyor.
 
BÄ°RKAÇ YIL Ä°ÇÄ°NDE TAMAMEN BÄ°TEBÄ°LÄ°R
 
Terör örgütü aldığı büyük darbelerle çöküÅŸ sürecine girerken; Rusya'nın Suriye'ye doÄŸrudan müdahalesi sonrası Suriye'deki varlığını tehlikede gören ABD'nin önümüzdeki dönemde Türkiye ile olan iliÅŸkilerini daha da iyileÅŸtirmek maksadıyla terör örgütünün Suriye uzantısı olan PYD'ye olan desteÄŸini çekmesi bekleniyor. ABD ve Avrupalı ülkerin desteÄŸi kesildikten sonra Kobani'de de barınamayacak olan PKK'ya son 4 ayda yapılan kararlı operasyonların devam ettirilmesi durumunda, birkaç yıl içinde tamamen bitirilebileceÄŸi ifade ediliyor. AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.