Sosyal Medya

Dünya

İsrail Filistinli genç kızı katletti

Filistinli bir genç kızın 'bir İsrailliyi bıçaklama girişiminde bulunduğu' gerekçesiyle öldürüldüğü bildirildi.



Ä°srail basınında yer alan habere göre, Batı Åžeria'nın kuzeyindeki "Alfei Menashe" Yahudi yerleÅŸim birimi yakınlarında bir Ä°srailliyi bıçaklama giriÅŸiminde bulunduÄŸu ileri sürülen Filistinli genç kızın öldürüldüÄŸü belirtildi. Söz konusu Filistilinin yaşı ve kimliÄŸine iliÅŸkin bilgi verilmedi. Filistinlinin kim tarafından öldürüldüÄŸü de belirtilmedi.

Ä°srail iÅŸgali altındaki Batı Åžeria ve DoÄŸu Kudüs ile Gazze'nin çeÅŸitli bölgelerinde neredeyse her gün, "saldırı giriÅŸiminde bulunduÄŸu" iddia edilen Filistinliler, Ä°srail güçlerinin açtığı ateÅŸte hayatını kaybediyor.

Yahudi yerleÅŸimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarıyla bölgede giderek tırmanan gerginlik ciddi boyutlara ulaşırken, Ekimin başından bu yana 70'ten fazla Filistinli öldürüldü. Aynı dönemde 10 Ä°srail vatandaşı da hayatını kaybetti.

Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduÄŸu DoÄŸu Kudüs ile Batı Åžeria, 1967'den beri Ä°srail tarafından iÅŸgal altında tutuluyor. Ä°ÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'te 200 bin, Batı Åžeria'da ise 400 bin Yahudi yerleÅŸimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleÅŸim yerlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.