Sosyal Medya

Güncel

İran'dan "sözlerine dikkat et" uyarısı

ABD Savunma Bakanı Carter'ın, Arap ülkelerini İran'ın bölgedeki askeri varlığına karşı savaşmaya çağıran sözlerine İran’dan cevap geldi.



Yarı resmi Tasnim Haber Ajansı'na göre, Ä°ran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, "ABD Savunma Bakanı Ashton Carter daha duyarlı ve dikkatli konuÅŸmalı. ABD’yi Somali, Afganistan, Irak ve Yemen'deki gibi baÅŸka belalara sürüklememeli" dedi. Ä°ran'ın bölgede istikrar ve güvenliÄŸi saÄŸlamak için çaba gösterdiÄŸini savunan Dehkan, bölgedeki sorunun kaynağının bölge dışındaki devletlerin müdahalesi olduÄŸunu ifade etti.

 

Ä°ran Genelkurmay BaÅŸkanı Hasan Firuzabadi de Carter'ın Müslüman ülkeleri birbirine düÅŸürmek istediÄŸini savundu. Firuzabadi, "Carter’ın düÅŸüncelerinin yanlış bilgi ve bölgesel meseleleri doÄŸru okuyamamaktan kaynaklandığına eminiz" diye konuÅŸtu.

 

Carter, ABD'nin yüksek tirajlı dergilerinden The Atlantic'e verdiÄŸi mülakatta, Ä°ran'ın Suriye, Irak, Lübnan ve Yemen'deki askeri varlığına iÅŸaret ederek, "Biz onların sahada olmasından hoÅŸlanmıyoruz ancak onlar oyunun içinde" ifadesini kullanmıştı. Carter Arap ülkelerinin de Ä°ran'ın bölgedeki nüfuzuna karşı koymak için kara gücüyle savaÅŸa dahil olması gerektiÄŸini söylemiÅŸti.



 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.