Sosyal Medya

Güncel

İHH'dan Suriyeli yetimlere yardım eli

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle anne ve babasını kaybetmiş Suriyeli çocuklar, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın destekleriyle acılarını unutmaya çalışıyor



Ä°HH gönüllüsü Adem KüçükosmanoÄŸlu, yaptığı açıklamada, gönüllülerden oluÅŸan 9 kiÅŸilik bir ekiple Halep ve çevresindeki ihtiyaç sahiplerine çeÅŸitli yardımlarda bulunduklarını söyledi.

Suriyelilerin, ülkelerindeki iç savaÅŸ nedeniyle zorlu yaÅŸam koÅŸullarında hayatta kalma mücadelesi verdiklerini ifade eden KüçükosmanoÄŸlu, "Yıkılan, yerle bir edilen binalar, camiler gördük. Buradaki insanlar çok zor ÅŸartlarda yaÅŸamlarını sürdürmeye çalışıyor. Özellikle ailesini kaybetmiÅŸ yetimlerin durumu bizleri derinden etkiledi. Elimizden geldiÄŸince onlara yardımda bulunmaya, acılarına ortak olmaya çalıştık" dedi.

Halep'e baÄŸlı Azez ilçesinde 328 yetim çocuÄŸun eÄŸitim gördüÄŸü okulu ve kampları da ziyaret ettiklerini dile getiren KüçükosmanoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

"Ümmet bilinci ve kardeÅŸlik duygusuyla Suriyeli kardeÅŸlerimize sahip çıkmalıyız. Yardımlar sadece Türkiye ve birkaç ülkeyle sınırlı kalmamalı. Tüm Ä°slam coÄŸrafyası buradaki mazlumlar için harekete geçmeli. Buradaki insanlar gerçekten çok zor durumda. Hepsi uzanacak bir yardım elini bekliyor. Bu yardımı onlardan esirgememeliyiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.