Sosyal Medya

Dünya

Alman ordusuna 'imam' araştırması

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, ordudaki Müslüman askerler içinimam görevlendirilip görevlendirilmeyeceği ile ilgili konuştu.



Alman Haber Ajansı DPA'ya konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Von der Leyen, “Ä°mamların orduda görevlendirilmesi gibi düÅŸüncelere açığız. Orduda imama ihtiyaç duyulup duyulmadığını inceliyoruz. Ä°mam ihtiyacının ne kadar büyük olduÄŸunu ve buna alternatifleri de araÅŸtırıyoruz” dedi.

Alman ordusundaki Müslüman askerlerin farklı ve geniÅŸ alanda görev yaptıklarını hatırlatan Von der Leyen, imam görevlendirilmesinin lojistik bir sorun olduÄŸunu da kaydetti.

Alman Savunma Bakanı, genç askerlerin farklı dilleri konuÅŸabildikleri için mülteci sorununda büyük destek verdiklerini de belirterek, “Genç askerlerin dil konusunda aracılık ettiklerini görüyorum. Arapça'yı çok akıcı bir ÅŸekilde konuÅŸuyorlar. Bu da çeÅŸitliliÄŸin ne kadar faydalı olduÄŸunu göstergesi” dedi.

Almanya'da orduya alınmada personel dini inancını açıklamak zorunda olmadığı için ordudaki Müslüman asker sayısı tam olarak bilinmiyor. 177 bin askeri bulunan Alman ordusunda tahmini Müslüman asker sayısı bin 600.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.