Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rus saldırıları yeni mülteci akını başlattı

Rus Hava Kuvvetleri'nin Suriye'deki saldırıları, ülke içinde yeni sığınmacı akınına neden olurken, bombalardan kaçan binlerce Suriyeli için yeni kamplar oluşturuluyor.



Rus Hava Kuvvetleri'nin Suriye'deki saldırıları, ülke içinde yeni sığınmacı akınına neden olurken, bombalardan kaçan binlerce Suriyeli için yeni kamplar oluÅŸturuluyor.

Rus savaÅŸ uçaklarının bombalarından kaçan binlerce Suriyeli, Ä°dlib kırsalında daha güvenli olduÄŸuna inandıkları bölgelerde Suriyeli ve Arap bağışçıların desteÄŸi ve yerel gönüllü ekiplerin yardımıyla, kalacakları çadırları kurmaya ve yeni kamplar oluÅŸturmaya çalışıyor.

AA muhabirine konuÅŸan Suriyeliler, Rus saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiÄŸini, bombalardan kaçmayı baÅŸaranları da en iyi ihtimalle kamplarda çetin ve sıkıntılı bir hayat beklediÄŸini anlattı. 

Gönüllü ekibin baÅŸkanı Ebu Ali el-Ä°dlibi, Rus saldırılarının sivillerin yaÅŸadığı sıkıntıları daha da artırdığını belirterek, böyle devam ederse binlerce kiÅŸinin daha sığınmacı durumuna düÅŸeceÄŸini ve sivilleri çok zor günlerin beklediÄŸini söyledi.

Ebu Amr isimli bir sığınmacı ise "Rus bombalarından kaçtık. Sadece üzerimizdeki elbiselerimizle. Evimiz, herÅŸeyimiz geride kaldı. Kamplara ulaÅŸamayan daha binlerce kiÅŸi var" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.