Sosyal Medya

Dünya

Berlin'de, ırkçı yürüyüş

Almanya'nın başkenti Berlin'de hükümetin sığınmacı politikasına tepki amacıyla göçmen karşıtı ‘Almanya için Alternatif Partisi' (AfD) tarafından düzenlenen yürüyüşe 5 bin kişi katıldı.



Sputnik'te yer alan habere göre: ‘Ä°ltica için sınırlara ihtiyaç var' sloganıyla düzenlenen eylemde binlerce gösterici, ‘Merkel yerine demokrasi', ‘Merkel'i durdurun, Almanya'yı kurtarın', ‘Merkel'in gitmesi lazım' ve ‘Ä°slam, Almanya'ya ait deÄŸildir' yazılı pankartlar taşıdı.

PEDIGA'NIN SLOGANLARINI ATTILAR

Berlin Alexanderplatz Meydanı'ndan ‘Unter den Linden Caddesi' güzergâhında ilerleyerek merkez tren istasyonu önündeki meydana ulaÅŸan göstericilerin, Batı'nın Ä°slamlaÅŸmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) eylemlerindeki gibi ‘Yalancı basın', ‘Almanya'yı sevmeyen Almanya'dan gitsin', ‘Biz halkız' ve ‘Merkel'in gitmesi lazım' sloganları atması dikkati çekti.

YürüyüÅŸe aralarında AfD Partisi Genel BaÅŸkanı Frauke Petry ve partinin üst düzey yöneticilerinin de bulunduÄŸu yaklaşık 5 bin kiÅŸi katıldı.

POLÄ°STEN SERT MÜDAHALE

Bu arada, yürüyüÅŸ güzergâhında sol gruplar da karşıt gösteriler düzenledi.

AfD'nin organize ettiÄŸi yürüyüÅŸü oturma eylemiyle engellemek isteyen bazı göstericilere polis sert ÅŸekilde müdahalede bulundu.

40 GÖZALTI VAR

Güzergah boyunca iki grubu birbirinden ayırmaya çalışan polis, göstericilere karşı biber gazı ve cop kullandı. Olaylar sırasında bir polisin yaralandığı ve yaklaşık 40 göstericinin gözaltına alındığı öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.