Sosyal Medya

Dünya

Rusya'dan Şarm'a 44 uçak

Rusya, 224 kişinin öldüğü uçak kazası sonrası seferlerin durduğu Mısır’ın tatil beldesi Şarm El Şeyh’teki 78 bin vatandaşının ülkeye geri dönebilmesi için 44 uçak tahsis etti.



Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı’nın açıklamasına göre, 31 Ekim'de Sina Yarımadası'na düÅŸen uçakta bomba olabileceÄŸi iddiaları üzerine güvenlik gerekçesiyle yolcuların sadece el bagajları taşımasına izin verilecek, yolcuların bavulları ayrı bir uçakla Rusya’ya götürülecek. Uçakların 30'u, bir baÅŸka tatil kenti olan Hurgada'dan kalkacak, 14'ü ise Åžarm'a gelecek.

Yolcuları dönüÅŸ biletlerinin tarihlerine göre Rusya’ya geri götüreceklerini açıklayan yetkililer, Cumartesi sabahı ilk uçakların Rusya’dan kalktıklarını söyledi. Uçakların hangi rotayla Rusya'ya döneceÄŸi ise açıklanmadı.

Bomba iddiaları araştırılıyor

Åžarm’dan Rusya’nın St. Petersburg ÅŸehrine dönerken 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Sina Yarımadası’na düÅŸen Rus yolcu uçağının bombayla düÅŸürülmüÅŸ olabileceÄŸi iddiaları araÅŸtırılıyor.

Mısırlı yetkililerce kurulan bir komite, enkazdan çıkarılan karakutuyu incelemeyi sürdürürken, iddiaları göz önünde tutan bazı ÅŸirket ve makamlar bu beldeye uçuÅŸları iptal etmiÅŸti.

 

 

 

Åžarm’da mahsur kalan yaklaşık 20 bin Ä°ngiliz turist de ülkeye gelen Ä°ngiliz uzmanların havalimanında yapacakları titiz el bagajı kontrollerinin ardından toplam 10 gün içinde ülkelerine dönebilecekler.

Uçağın, Suriye’de hava saldırılarına baÅŸlayan Rusya’nın hamlesine karşılık IŞİD tarafından düÅŸürüldüÄŸü iddia edilmiÅŸti. Rus yetkililer bu iddiaları yalanlamıştı.

 

 

 

Kaynak: AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.