Sosyal Medya

Dünya

Milli Görüş'ten Kur'an okuma yarışması

Almanya Milli Görüş Teşkilatı IGMG tarafından düzenlenen Kur'an-ı Kerim tilaveti yarışması 31 Ekim'de Leverkusen şehrindeki 'Schmidt Arena'da yapıldı.



Almanya'nın Leverkusen ÅŸehrinde gerçekleÅŸen Kur'an-ı Kerim tilavet final yarışmasına, iki ayrı yaÅŸ grubunda 8 genç katıldı. 10-13 yaÅŸ grubunda Frieburg-Donau bölgesinden Muhammed Erkam Adalar, 14-18 yaÅŸ grubunda ise Köln Bölgesinden Abdulkerim Ä°leri birinciliÄŸi kazandı.

Yarışma programına Avrupa'nın birçok ülkesinden yaklaşık 4 bin 200 kiÅŸi izleyici olarak katıldı. 27. Kur'an-ı Kerim tilavet yarışması programının açılışı, 25. yarışmada birinci olan ve Türkiye Hafızlık Yarışması birincisi Yunus Emre Yanaz'ın tilavetiyle yapıldı.

IGMG Ä°rÅŸad BaÅŸkanı Celil Yalınkılıç, Kur’an yarışmalarının ilk günkü aÅŸkla, aynı heyecanla, hız kesmeden yoluna devam ettiÄŸini ifade etti. Kur’an hizmetlerinin bugüne ulaÅŸmasına öncülük etmiÅŸ olan büyükleri hayırla yâd eden YalınkılÄ±ç “Ä°nsanlar ve toplumlar Kur’an’ı tanımalı. Ä°ÅŸte bizler bunun için Kur’ân-ı Kerîm’i ÅŸube ÅŸube, bölge bölge tilavet yarışmalarını organize ediyoruz. BaÅŸta yaratanına karşı sorumlu, kendisine, ailesine ve yaÅŸadığı topluma karşı sorumluluk duygusu taşıyan Müslüman gençler yetiÅŸtirmek istiyoruz. Kur’an’ın terbiye ettiÄŸi gençler böyle gençler olmaktadır elhamdülillah.” dedi.

IGMG Genel BaÅŸkanı Kemal Ergün ağırlıklı olarak ayet ve hadislerden örnekler içeren bir konuÅŸma yaptı. “Kur’an’ı açık açık, tane tane oku.” (Müzzemmil suresi, 73:4) ve “Kur’an okunduÄŸu zaman onu dinleyin ve susun ki size merhamet edilsin.” (Â’raf suresi, 7:204) meallerindeki ayetleri hatırlatan Ergün, “Birinci ayette Kur’an okurken tecvid üzerine, güzel sesle, Kur’an’ı erbabından öÄŸrenerek okumak tavsiye edilmiÅŸtir. Bugün bu yarışma da Kur’an’ı erbabından öÄŸrenen evlatlarımızın ve öÄŸrencilerimizin yarışmasıdır. Ä°kinci ayette ise Kur’an okumanın ve dinlemenin vacip olduÄŸu, Kur’an okunduÄŸunda mutlaka susulması gerektiÄŸi, edeb-i kâmil ile, ahlakla, ihsan ile dinlenilmesi gerektiÄŸi bizlere ifade edilmiÅŸtir.” dedi.

Yarışmacılar Kur’ân-ı Kerîm’i hem ezber, hem de yüzünden okuyarak en güzel tilavet için gayret ettiler. 4’er gencin yer aldığı iki kategoride önce 10-13 yaÅŸ grubunda, sonra da 14-18 yaÅŸ grubunda finale kalan talebeler yarıştı. Doç. Dr. Mehmet Emin MaÅŸalı’nın baÅŸkanlığını yaptığı yaptığı jüride Gürsel Turhan, Mustafa Yalçın ve Mustafa Duman yer aldı.10-13 yaÅŸ grubunda Freiburg-Donau Bölgesinden Muhammed Erkam Adalar birinci, Württemberg Bölgesinden Ä°klil Ä°lemin ikinci, Ruhr-A’dan Niyazi Can GebeÅŸ üçüncü, Bremen Bölgesinden Mehmet Emin Öksüz dördüncülüÄŸü elde etti. 

14-18 yaÅŸ grubunda ise önceki yıllarda yapılan yarışmalarda çeÅŸitli dereceler alan Köln Bölgesinden Abdulkerim Ä°leri, 2015 yılının Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması birincisi olarak anons edildi. Bu kategoride ikinci Rhein-Neckar-Saar’dan Hüseyin Ferhat Yazır, üçüncü Viyana’dan Eyüp OÄŸultay, dördüncü Bremen’den Ferhat Yeter oldu.

Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması gündeminde hafızlık sunumu da yer aldı. IGMG teÅŸkilatlarınca yürütülen hafızlık kurslarından diplomalarını alan 8 hafız sahneye davet edildi. Gürsel Turhan moderatörlüÄŸünde yapılan sunumda hafızlar Kur’an’ın muhtelif yerlerinden ilk ayeti okunan surenin devamını okudular. Hafızların tamamı ayetlerin devamını kusursuzca ezberden okumayı baÅŸardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.