Sosyal Medya

Güncel

Papa: Papazlar görevlerini kötüye kullanıyor

Papa Franciscus, görevlerini kötüye kullanarak kariyerlerini yükselten ve servetlerini artıran rahipleri ve piskoposları kınadı



Kilisenin bir ticarethane gibi çalışmasından dolayı duyduÄŸu üzüntüyü dile getiren Papa, "Kimse, rahiplerin inananlara hizmet ettiÄŸini söyleyemeyecek" ifadesini kullandı.

Papa, ayinde cemaatin doÄŸru yoldan çıkmaması için dua etti.

Ä°talya'da dün satışa çıkan yazar Emiliano Fittipaldi'nin "Avarizia" ve gazeteci-yazar Gianluigi Nuzzi'nin "Via Crucis" adlı kitaplarının "Papa'nın sırlarını açık edeceÄŸi" gerekçesiyle, Vatikan'a ait gizli belgelerin sızdırılmasına yönelik yürütülen "köstebek" soruÅŸturmasında hafta sonu eski komisyon sekreteri Ä°spanyol Monsenyör Lucio Angel Vallejo Balda ve sivil görevli Francesca Immacolata Chaouqui gözaltına alınmıştı.

Francesca Immacolata Chaouqui, tutuklanması için yeterli delil bulunmaması ve yargı makamlarıyla soruÅŸturma çerçevesinde iÅŸbirliÄŸi yapmayı kabul etmesi üzerine serbest bırakılmış ancak Balda sorgusunun ardından hücre hapsine alınmıştı.

Katolik dünyasının merkezi Vatikan, 3 yıl önce de "Vatileaks" skandalıyla sarsılmıştı. Vatikan'a ait gizli belgeler gazeteci Gianluigi Nuzzi'ye ulaÅŸmış ve Nuzzi'nin yazdığı kitapla skandal patlak vermiÅŸti.

Öte yandan, Vatikan'da geçen ay Rahipler Meclisi (Sinod) toplantıları sırasında 13 kardinalin yazdığı gizli mektup basına yansımış, bu olay da Vatikan'ın yakın tarihte yaÅŸadığı bir baÅŸka "belge sızıntısı" olarak kayıtlara geçmiÅŸtÄ°.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.