Sosyal Medya

Coğrafyamız

ABD, müttefiki PYD'yi yanlışlıkla vurdu: 45 ölü

Suriye'de ABD'nin müttefiki olarak IŞİD'e ve Esad muhalifi diğer örgütlere karşı savaşan PYD'nin baskın bulunduğu Suriye demokratik güçleri, ABD uçakları tarafından yanlışlıkla vuruldu. Saldırıda iddiaya göre en az 45 PYD'li hayatını kaybetti



Suriye'de ABD'nin hava bombardımanları eÅŸliÄŸinde IŞİD'e karşı savaÅŸan PYD güçleri, yanlışlıkla Amerikan bombardımanının hedefi oldu. Kurdstreet isimli haber sitesinde yer alan habere göre, Haseke'de koordinatları PYD tarafından verilen noktaları bombalayan ABD füzeleri, yanlışlıkla Kürt güçlerini vurdu. Hava saldırısında 45 PYD'li öldü.

Ä°ddiaya göre YPG’den oluÅŸan Demokratik Suriye güçleri son 48 saat içerisinde Haseke ÅŸehrinin güneydoÄŸusundaki köylerin çoÄŸunu kontrolüne alarak Hatuniye gölüne kadar ilerledi. Demokratik Suriye Güçlerine baÄŸlı operasyon merkezi, kendi güçlerinin Hatuniye bölgesine daha girmediÄŸini, bölgede hala IŞİD’in bulunduÄŸunu düÅŸünerek, ABD liderliÄŸindeki uluslararası koalisyon güçlerine Hatuniye bölgesinin koordinatlarını verip vurulmasını istedi.

ABD uçakları da Kurt güçlerinin ilerlemesini kolaylaÅŸtırmak amacıyla, koordinatları verilen bölgeyi üç füze ile vurdu. Saldırıda, bölgede bulunan PYD güçlerinden 45 militan hayatını kaybetti. Asayış güçlerinden bir görgü tanığı, Kurt Street’e yaptığı açıklamada, ‘bombardıman bölgesinden 1 km uzaklıktaydık. ArkadaÅŸlarımızın bulunduÄŸu bölgenin nasıl vurulduÄŸunu gözlerimizle gördük. bölgede bulunanların hiçbiri kurtulmadı. Bölgeyi 3 füzeyle vuran ABD uçakları daha önce de defalarca hedefini ÅŸaşırmıştı’ ifadesini kullandı.

KOBANÄ°'DE DE VURMUÅžLARDI

Suriye'de hava saldırılarına geçen yıl baÅŸlayan ABD, Kobani'de de IŞİD'i bombaladığı sırada bir kez daha yanlışlıkla YPG güçlerini hedef almıştı. Yanlışlıkla vurulan YPG'nin kaybı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

RUSLAR DA HÄ°ZBULLAH'I VURMUÅžTU

Bölgede bir ay önce Esad muhaliflerine karşı hava harekatlarına baÅŸlayan Rus uçakları da, bir süre önce yanlışlıkla Hizbullah konvoyunu vurmuÅŸ, cok sayıda Hizbullah mensubunun ölümüne sebep olmuÅŸtu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.