Sosyal Medya

Kültür Sanat

Rami Topçu Kışlası onarılıyor

Eyüp'te bulunan Rami Topçu Kışlası onarılıyor. Rami Topçu kışlasının Edirnekapı-Rami yoluna bakan güney cephesinde bulunan bölümlerinde yapılar ortaya çıkmaya başladı



Ä°stanbul, Eyüp'te bulunan Rami Kışlası'nın restorasyon çalışmaları hızla sürüyor. Havadan görüntülenen restorasyonda dört bölüm halinde yapılacağı öÄŸrenilen Rami Topçu kışlasının Edirnekapı-Rami yoluna bakan güney cephesinde bulunan bölümlerinde yapıların ortaya çıkmaya baÅŸladığı, arka bölümde ise çalışmaların devam ettiÄŸi görülüyor. 1986 yılında "geçici" olarak gıda toptancılarına tahsis edilen bölümlerde ise henüz bir çalışma yok.

3 MÄ°LYON KÄ°TAPLIK KÜTÜPHANE YAPILACAK

DHA'nın haberine göre projede, “Åžehir Müzesi” olması planlanan topçu kışlasında müze, 3 milyon kitap kapasiteli bir kütüphane ve binlerce metrekarelik peyzaj düzenlenmesi planlanıyor. Ayrıca yapı içinde sergi salonları, gezi mekanları, kitap ve hediyelik eÅŸya dükkanları, el sanatları atölyeleri bulunacak.

Osmanlı PadiÅŸahı III. Mustafa döneminde askeri ihtiyaçlar için inÅŸa edilen kışla, Selimiye ve DavutpaÅŸa kışlalarından sonra en büyük askeri bina olarak yapıldı. 250 yıllık bir geçmiÅŸi olan Rami Topçu kışlasının arÅŸivlerdeki adı “Rami ÇiftliÄŸi Kışlası”.

Yapı II. Mahmud döneminde 1826-1828 tarihleri arasında yenilendi. Abdülmecid dönemindeki Kırım savaşı sırasında karargah olarak kullanıldı. 1960’lı yıllarda ordunun terk ettiÄŸi kışla uzun süre bakımsız kaldı. 80’li yıllarda tarihi kışla dinlenme alanı yapılması ÅŸartıyla Ä°stanbul Büyük Åžehir Belediyesi'ne devredildi. Ancak daha sonra büyük bir alana yayılan tüm binalar 'geçici' olarak gıda toptancılarına tahsis edildi ve bugüne kadar gelindi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.