Sosyal Medya

Güncel

Atmak kolay yapmak zor!

Siyaseti bırakırım, kendimi yakarım, Rodos'a yüzerim, gider tavuk beslerim... Bunlar, Türk siyasetinin yabancısı olmadığı sözler...



CHP'li akademisyen Koray Çalışkan'ın 1 Kasım seçimleriyle ilgili tahmininin tutmaması halinde mesleÄŸi bırakacağını söylemesi ama bırakmaması, Türkiye'de siyasetçilerin ÅŸimdiye kadar verdiÄŸi ancak bir türlü uygulamaya koymadığı vaatleri yeniden gündeme getirdi. CHP'nin halef selef genel baÅŸkanları Deniz Baykal ile Kemal KılıçdaroÄŸlu'ndan genel sekreter Gürsel Tekin'e, HDP'li Celal DoÄŸan'dan gazeteci kökenli Barış YarkadaÅŸ'a kadar birçok kiÅŸinin ismi kaybedilen bahislerle anıldı. Ä°ÅŸte yakın döneme damgasını vuran o vaatler ve 'kahraman'ları...

KAMER GENÇ

Kendini yakmadı siyaseti yaktı

Bu sıralar ağır bir hastalıkla cedelleÅŸen CHP eski Tunceli milletvekili Kamer Genç, geçen yıl yapılan CumhurbaÅŸkanı seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 40'ın üzerinde oy alması halinde kabahati kendilerinde aramaları gerektiÄŸini belirterek, Yüzde 40'ın üzerinde oy alırsa kendimi yakacağım. Demek ki millete bir ÅŸeyler anlatamıyoruz" dedi. Ve tabii ki dediÄŸini yapmadı. Partisi geçen seçimde onu aday göstermedi ve Genç, 34 yıldır bulunduÄŸu Meclis'e veda etti.

KEMAL KILIÇDAROÄžLU
YÜZDE 40 ALAMAZSAM BIRAKIRIM
CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, 2011 genel seçimlerinden önce "Her partinin bir amacı var: Ä°ktidar olmak. Biz de iktidar olmak istiyoruz. Genel baÅŸkan seçildiÄŸimde kendime yüzde 40 hedef koymuÅŸtum. EÄŸer alamazsak, yönetim olarak 'biz bu iÅŸi iyi götüremedik, çalıştık ama beklediÄŸimiz sonucu alamadık. Hadi bize eyvallah' diyeceÄŸiz" dedi. Ancak partisi 25.9 alabildi. Aradan 4 yıl, 5 seçim geçti. Ancak KılıçdaroÄŸlu istifa etmedi. CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde ağır bir yenilgi alınca eleÅŸtirilerin hedefi oldu. Partiyi kurultaya götürüp bütün yönetimi deÄŸiÅŸtirdi. 7 Haziran seçimlerinde bu sefer yüzde 35 hedefi koydu, "Olmazsa bedel öderiz" dedi. Ona da ulaÅŸamadı.

DENÄ°Z BAYKAL
Rodos'a yüzecekti Antalya'yı geçemedi

Deniz Baykal, iyi bir yüzücü. Zaman zaman Antalya'nın Konyaaltı sahillerinde poz veriyor. CHP'nin eski genel baÅŸkanı Baykal, 22 Temmuz 2007 seçimlerinden önce bir gazeteye verdiÄŸi mülakatında "Kampanya sırasında, yanlış anlaşılır diye yüzemedim. Ama seçimlerden sonra ilk iÅŸim yüzmek olacak. BaÅŸarılı olursak ne ala, olmazsa bir bakarsınız Rodos'a kadar yüzerim!" dedi. Sadece kıyı kesimlerdeki 5 ili kazanan CHP yüzde 20'yi zor buldu. Gazeteciler "Rodos'a yüzecek misiniz?" diye sordu. Baykal'ın cevabı ÅŸöyle oldu: "Bir ÅŸakanın bu kadar ciddiye alınmasını siyasetimizin ne kadar mizah ihtiyacı duyduÄŸunu gösteriyor." Üç yıl sonra da kaset skandalı sebebiyle istifa etti.

BARIÅž YARKADAÅž
Gazeteciliği bıraktı vekil oldu
2013 yılında, bir televizyon kanalında gazeteci Barış YarkadaÅŸ "EÄŸer AK Parti'nin oyları bugün yüzde 50 ise ben de mesleÄŸimi bırakırım" dedi. AK Parti, bir sene sonra ErdoÄŸan'ı yüzde 52 ile cumhurbaÅŸkanı seçti. YarkadaÅŸ ise iddialarından iki sene sonra CHP sıralarında kendini milletvekili olarak buldu.

CELAL DOÄžAN:
'PKK silah sıkarsa yokum' dedi, şehitleri seyretti
CHP'li Celal DoÄŸan, yıllardır yaptığı Gaziantep BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı görevini 2004 yılında AK Parti'ye kaptırdı. Ardından siyasete ara verdi. 7 Haziran seçimlerinde HDP'den aday oldu. Bu durum bazı kesimlerce yadırgandı. Gazeteciler seçim öncesi sordu, "PKK askere silah sıkarsa ne yapacaksınız?". DoÄŸan, "Türk ordusuna ve devletine silah sıkıldığı gün ben yokum" dedi. PKK 5 ayda 100'ün üzerinde asker ve polisi ÅŸehit etti. DoÄŸan bu sefer ise çark ederek, HDP'nin barışın yanında olduÄŸunu savundu.

MUHARREM Ä°NCE
Yalova'da tavuklar Ä°nce'yi bekliyor
CHP Yalova Milletvekili Muharrem Ä°nce, geçen sene katıldığı bir televizyon programında 17 ve 25 Aralık operasyonlarını hatırlattıktan sonra "Buna raÄŸmen AKP gelsin yüzde 49 oy alsın, 30 Mart'ta siyaseti bırakırım. Giderim kitap okurum, tavuk beslerim köyde" dedi. AK Parti, 30 Mart'ta olmadı ama cumhurbaÅŸkanlığı seçiminde yüzde 52, 1 Kasım'da ise yüzde 49.5 oy aldı. Muharrem Ä°nce, siyaseti bırakmadığı gibi bir de gözünü yükseklere dikti ve 6 ay sonra CHP Genel BaÅŸkanlığına adaylığını koydu. AK Parti, yüzde 49'u geçince Ä°nce bu sefer "Ben onu geçen seneki seçimler için söylemiÅŸtim" dedi.

GÜRSEL TEKÄ°N
Ä°stifa edecekti kazık çaktı
2011 genel seçimlerinden dört ay önceydi. Bir televizyon programına katıldı CHP'li Gürsel Tekin. "Hiçbir zaman araÅŸtırma yapmadım" diye söze girdi ve devam etti: "En iyi araÅŸtırma benim. Ben vatandaşımı bilirim, vatandaşın duygularını bilirim. Bugün seçim olsa yüzde 30'un üstündeyiz. Ben dört ay sonra seçimde yüzde 40'ı uzak görmüyorum." Sunucu "Bu sonuç olmazsa ne yaparsınız" diye sordu. Tekin ÅŸöyle cevap verdi: "Ä°stifa ederim kardeÅŸim ne olmuÅŸ yani. Siyaset bir vaziyet deÄŸildir." CHP, yüzde 25.9 oy aldı. Aradan 4 sene geçti. Tekin, istifa etmediÄŸi gibi partideki yerini saÄŸlamlaÅŸtırdı ve CHP Genel Sekreteri oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.