Sosyal Medya

Güncel

PKK'ya kış uykusu yok

PKK’ya yönelik operasyonlar kış aylarında ara verilmeden devam edecek. Türk Silahlı Kuvvetleri sınır hattını kontrol ederken, MİT de kentteki teröristlerin kırsalla irtibatını kesecek. Şemdinli Gare’den Silopi’nin Suriye sınırına kadar olan hatta 7 izleme ve takip merkezi kuruldu. 3 insansız hava aracı da 24 saat süre ile sınırı izlemeye aldı.



Hava ve kara harekatı ile tarihinin en büyük kayıplarını veren PKK'ya yönelik operasyonlarda hız kesilmiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, teröristlerin kış üslenmesine izin vermeyecek. Özel birliklerden oluÅŸan askerler, kış aylarında operasyonlarına devam edecek. Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı da ÅŸehirlerde teröristlerin kırsalla irtibat kurmasının önüne geçecek. MÄ°T ve TSK örgütün kış ÅŸartlarının ağır bastığı DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'da operasyonlara mevsim ÅŸartlarına raÄŸmen devam etme kararı aldı. 1984'den bu yana kış mevsimi ile birlikte kış üslenmesine baÅŸlayan ve kış mevsimi süresince ÅŸehirlerden daÄŸa gençleri devÅŸiren PKK'ya yönelik sınır
hattında önlemler alındı.

 

 

Hainlerin kurtarılmış bölge hayali kurduÄŸu Buzul Dağı, Ä°kiyaka DaÄŸları ve Doski Vadisi, 27 Eylül'de baÅŸlatılan Åžehit Piyade Kurmay Yarbay Ä°lker Çelikcan operasyonuyla teröristlerden temizlendi.

 

 

 
 



SINIRA 7 Ä°ZLEME MERKEZÄ° KURULDU

Örgütün, kış aylarında kentlerden gençleri Kuzey Irak'taki kamplara götürüp kış ayı süresince eÄŸitip bahar aylarında geri göndermesini engellemek için sınır hattında önlem alındı. Åžemdinli'nin Gare bölgesinden baÅŸlayıp Silopi'nin Suriye sınır hattı birleÅŸimine kadar uzanan sınır hattına kadarki bölgede 7 izleme ve yakın takip merkezi oluÅŸturuldu. 3 insansız hava aracı da 24 saat sınır hattının iki yakasını izlemeye aldı.

MÄ°T YAKINDAN Ä°ZLEMEYE ALDI

PKK'nın ÅŸehir yapılanması da yeni dönemle birlikte 117 kiÅŸilik uzman kadro ile mercek altında tutulacak. MÄ°T ise DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'daki 16 merkezde güçlendirilmiÅŸ kadroları ile ÅŸehir yapılanması YDG-H'ın kırsalla koordinasyonunu izleyecek. Güvenlik birimleri, 22 Kasım tarihi itibari ile kış üslenmesine fiilen baÅŸlayacak olan örgütün ÅŸehir yapılanmasının Mart ayına kadar ÅŸehirlerden gençleri toplama giriÅŸimleri ve ÅŸehirlerdeki yapılarını dikkatle inceleyecekler.

 

 

Mehmetçik, 3 bin 500 metre yüksekliklerdeki daÄŸlarda olası saldırılara karşı 7 gün 24 saat teyakkuz halinde.

 

 

 
 



KIÅž ÜSLENMESÄ° DEĞİŞİKLİĞİ

PKK ise baÅŸarısız olan kadrolarını “kış üslenmesi" için deÄŸiÅŸtiriyor. 7 Haziran seçimlerinin hemen sonrasında çözüm sürecini sabote eden terör örgütünün 1 Kasım seçim sonuçlarından oldukça rahatsız olduÄŸu öÄŸrenildi. Örgütün, sözde bölge ve eyalet komutanlarında deÄŸiÅŸime gideceÄŸi ve AÄŸrı, Van, Diyarbakır, Batman, Bingöl gibi illerde çok radikal isimleri görevlendirecekleri belirtildi.

22 KASIM Ä°STÄ°HBARATI

Türkiye sınırları içindeki alanları yönetmekle görevlendirilecek olan 11 önemli militanın örgütün en kanlı ismi Bahoz Erdal'la birlikte 7 Mayıs'ta Suriye'ye geçtikleri öÄŸrenildi. Güvenlik kaynaklarından ve yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, 11 militan kırsal pratiÄŸin ÅŸehir yapılanmasındaki uygulamalarını Kobani, Kamışlı ve Dırbasiye bölgelerinde özel psikolojik siyasi eÄŸitimlerle birleÅŸtirerek öÄŸrendiler. 7 Haziran seçimlerinden buyana Türkiye içinde baÅŸarılı olamayan ve halkı isyana teÅŸvik etmekle planları çöken militan kadroların geri çekilerek yeni gidecek olan militanlarla kış üslenmesine baÅŸlaması ile birlikle, 11 militanın 22 Kasım'da Türkiye'ye giriÅŸ yapacakları kaydedildi.

Ä°nlerine girildi

 

 

40 gün süren operasyonda, 5 doçka uçaksavar silahı, 39 ağır silah ve bu silahlara ait on binlerce mühimmatla ele geçirildi.

 

 

 
 



Terör örgütüne karşı baÅŸlatılan en kapsamlı kara harekatlarından biri olan Åžehit Ä°lker Çelikcan operasyonunda örgüte ağır darbe vuruldu. Sıcaklığın gece -15 dereceye düÅŸtüÄŸü sarp vadilerde 40 gündür aralıksız süren operasyonda teröristlerin çıkılamaz dediÄŸi bölgelere girildi. 3 bin 500 metre yükseklikteki daÄŸlarda 119 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bölücü terör örgütünün “kurtarılmış bölge" ilan etmeyi düÅŸündüÄŸü Buzul Dağı, Ä°kiyaka DaÄŸları ve Doski Vadisi'ni, 27 Eylül'de baÅŸlattığı ve Åžehit Piyade Kurmay Yarbay Ä°lker Çelikcan'ın adı verilen operasyonla, adeta “PKK'ya mezar" yaptı. PKK, Çözüm Süreci boyunca, Hakkari'nin Yüksekova bölgesinde yüksekliÄŸi 2 bin 500 - 3 bin 500 metre arasında deÄŸiÅŸen Buzul Dağı, Ä°kiyaka DaÄŸları ve Doski vadisi bölgesine yerleÅŸti. Yaklaşık iki yıldır sürdürülen yoÄŸun hazırlıkla, bölgede daÄŸları jeneratör ve hiltilerle delerek doçka uçaksavarlarını yerleÅŸtiren örgüt mensupları, birçok bölgede de sığınak ve mevziler yaptı. PKK'nın amacı ise bu bölgeyi “kurtarılmış bölge" yaparak, hakimiyetini en azından bu bölgede ilan etmekti.

 

 

Yerle bir edilen maÄŸaralarda örgüte ait yaÅŸam malzemeleri çıktı. Teröristlerin kış üslenmesi için sakladığı malzemeler imha edildi.

 

 

 
 



ORAMAR DESTANI YAZDILAR

Bölge halkı tarafından Oramar denilen DaÄŸlıca Köyü bölgedeki Doski Vadisi, Buzul Dağı ve Ä°kiyaka DaÄŸlarını birbirinden ayıran ve ulaşıma müsait tek istikamet. Bu nedenle bu bölgenin kontrol altına alınması üst bölgesi ve karakolların emniyeti için büyük önem taşıyor. Yıllar geçse de arazinin yapısından dolayı teröristlerin kendilerine “kale" olarak gördüÄŸü bölge operasyonla temizlendi

HELİKOPTERLE DEĞİŞİM YAPILDI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en güzide birliklerinden oluÅŸan iki komando tugayı ve özel kuvvetlere ait birliklerin görev aldığı operasyonlarda, kahraman Mehmetçik bir kez daha milletin gururu oldu. Sıcaklığın gece -15 dereceye düÅŸtüÄŸü, donma olaylarının yaÅŸandığı, 3 bin 500 metreye varan sarp vadi ve kayalıklardan oluÅŸan bölgede operasyonlar azim ve kararlılıkla 40 gün sürdürüldü. Helikopterler kullanılarak birliklerin 2-3 günlük sürelerle ikmali ve yeri gelince de yerinde deÄŸiÅŸtirilmesi yapıldı. Hava Kuvvetlerinin de müÅŸterek katıldığı harekatta, 119 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi.

 

 

Teröristler silahları bırakıp kaçmak zorunda kaldı

 

 

 
 



Mehmetçik'e en anlamlı teÅŸekkür

Bölgeyi teröristlerden temizleyen Mehmetçik'e en anlamlı teÅŸekkür çocuklardan geldi.Çocukların MehmetçiÄŸe yazdığı kısa mektuplar ve çizdiÄŸi resimler, masumiyetlerini ve mutluluklarını gözler önüne seriyor. DaÄŸlıca ile civar köy ve mezralarda yaÅŸayan vatandaÅŸların rahat bir nefes aldığı gözlenirken, operasyonlardan duydukları memnuniyeti de bölgeyi ziyaret eden askerlerle paylaşıyorlar.

 

 

 

 

 

 
 



Bölge insanının üzerindeki baskı ve ÅŸiddet kalktığında sergilediÄŸi vatan ve bayrak sevgisini bilen Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede gerçekleÅŸtirdikleri operasyonlarda, kılı kırk yararak sivil halka hiçbir zarar vermemeye aşırı özen gösteriyor ve bölge halkının takdirini kazanıyor.

Ä°stikrarlı dönüÅŸ

Terör örgütü PKK'dan kaçan teröristler istikrarlı bir ÅŸekilde 10'ar gruplar halinde güvenlik güçlerine teslim oluyor. Şırnak'ta sadece bir ayda 150'nin üzerinden terörist PKK'dan kaçarak askere sığındı. Şırnak'ta dün de terör örgütü PKK'dan kaçan 10 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK içinde faaliyet yürüten 10 kiÅŸinin örgütten kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olduÄŸu bildirildi.

1009 TERÖRÄ°ST PKK'DAN KAÇTI

Teröristlerle ilgili iÅŸlemlerin adli makamlarca yürütüldüÄŸü kaydedilen açıklamada, “21 Mart 2013-05 Kasım 2015 tarihlerinde ilimiz merkez ve ilçelerinde, PKK/KCK terör örgütü içinde faaliyet yürütmekteyken, örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan ÅŸahısların sayısı toplamda bin 9 kiÅŸi olmuÅŸtur" ifadesine yer verildi.

Teröristlere ölüm yağıyor

Diyarbakır'ın Dicle ve Silvan ilçelerinde dün gerçekleÅŸtirilen operasyonlarda 6 teröristin etkisiz hale getirildiÄŸi bildirildi. Genelkurmay BaÅŸkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, önceki gün, Dicle'de devam eden operasyon kapsamında, bölücü terör örgütü üyesi 3 terörist etkisiz hale getirildi.

SÄ°LVAN'DA 3 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Silvan'da ise devam eden operasyonda üç terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak'ta devam eden operasyonda, tespit edilen sığınak içerisinde muhtelif yaÅŸam malzemesi ele geçirilirken, bölgede tespit edilen 4 el yapımı patlayıcı da etkisiz hale getirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.