Sosyal Medya

Güncel

Türkeş: Başkanlık konusu artık konuşulmalıdır

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 1 Kasım seçim sonuçları ve yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.



Türkiye bir istikrarsız dönemine sokulmak isteniyordu, içte ve dışta bunu arzu edenler vardı. VatandaÅŸlarımız bu oyuna gelmedi. 7 Haziran'da halk bir mesaj vermiÅŸti. Buna ayan oldu, aymayan oldu. Her defasından millete bühtan edenler, millete kızmayı kendinde hak görenler, vatandaşın saÄŸ duyuyla hareket ettiÄŸini görmüÅŸ oldu.Vatandaşın saÄŸ duyusuna güvenmek lazım. 1999'da rahmetli Bülent Ecevit'i iktidara getirdi, 3.5 yıl sonra yüzde 1.5'a indirdi. ABD'de devlet baÅŸkanı oyların yüzde 51'ini alıp seçiliyor ama katılım oranı yüzde 46. Türkiye'de yüzde 87 oranında bir katılımla seçim yapıldı. Demek ki bizim vatandaşımızın sorumluluk bilinci çok daha yüksek.

BAÅžKANLIK SÄ°STEMÄ°:

Herkesin sandıktan çıkan sonucu iyi okuması gerekir. Halk bize uzlaşın dedi. Yeni Anayasa, baÅŸkanlık sistemi gibi konular bu dönemde Türkiye gerçeklerine uygun ÅŸekilde tartışılmalı. 7 Haziran'da çıkan sonuçtan Sayın CumhurbaÅŸkanını sorumlu tutanlar, 1 Kasım'da sonuçtan sonra da o halde kutlamasını bilmeli. Marifet iltifata tabidir. Bundan önce baÅŸkanlık sistemi konuÅŸulmuyor idiyse de artık konuÅŸulmalıdır. EÄŸer Türkiye'de baÅŸkalık sistemi olsaydı, 7 Haziran'daki o kriz yaÅŸanmayacaktı. BaÅŸkan seçilecekti ve ona göre bir yürütme belirlenecekti. Yürütme, yasama içinden çıkmayacaktı. 7 Haziran'daki uzlaÅŸmaz siyaset gösterdi ki yürütme, yasamadan ayrı olursa Türkiye için daha hayırlı olacak. Denetlenebilir, denetime açık, herkesin huzur duyacağı bir çerçevede belirlenmiÅŸ baÅŸkanlık sistemi tartışılmalı.

SULH OLUR

Ayın 18, 20'si gibi yeni hükümet kurulur. Tek parti iktidarı olduÄŸu için 4 yıllık öngörü ile kurulur. Sulh ve sükun olur. Ak Parti'nin terörle mücadelesi, halk oyuna sunulmuÅŸ oldu. Halk tarafından güvenildiÄŸi ortaya konulmuÅŸ oldu. GeliÅŸmeler artık bunun ışığında olur. Seçime giderken etkin bir terörle mücadele yürütüldü. Bunun yapan Sayın Ahmet DavutoÄŸlu. VatandaÅŸ da yüzde 49,5 oy veriyor. Çok önemli bir halk desteÄŸi var.

Kaynak : Sabah

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.