Sosyal Medya

Dünya

İsveç Polis Günü camide kutlandı

Güney Stockholm Emniyet Müdürlüğü, Polis Günü'nü, yedinci kez, İsveç'in başkenti Stockholm'de Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Fittja Ulu Camii'nde kutladı.



Sabah saatlerinde Botkyrka bölgesindeki camiye gelen Stockholm polisi, avlu ve caminin konferans salonuna kurduÄŸu stantlar ile teÅŸkilatı ve polis araçlarını tanıttı. Polisler, vatandaÅŸlarla tek tek ilgilenirken, Ä°sveççe bilmeyenlere de Türkçe ve Arapça konuÅŸan teÅŸkilat üyeleri yardımcı oldu.

Polisler, cemaat ve özel ilgi gösterdikleri çocuklara, meÅŸrubat ve ÅŸeker ikram, cami yönetimi de polislere baklava ikramında bulundu.

Cuma hutbesinden sonra Botkyrka Emniyet Müdürü Erik Akerlund, söz alarak kısa bir konuÅŸma yaptı. Müslüman vatandaÅŸların güven içinde yaÅŸaması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Akerlund, herhangi bir sıkıntısı veya sorunu olanlardan polis teÅŸkilatlarına rahatça baÅŸvurmalarını istedi.

"Ä°SVEÇLÄ° MÜSLÜMANLARLA Ä°LÄ°ÅžKÄ° KURMAK Ä°STÄ°YORUZ"

Akerlund, yaptığı açıklamada, Ä°sveçli Müslümanlarla daha yakından iliÅŸki kurmak istediklerini ve bu yüzden de her sene Polis Günü'nün bir bölümünü de Fittja Ulu Camisi'nde kutladıklarını kaydetti. Ä°sveçli Müslümanların ve polis arasında sıcak iliÅŸkiler kurulduÄŸuna dikkat çeken Akerlund, ''Her sene bu organizasyonu yaparak, Müslüman vatandaÅŸlarımızın yanında olduÄŸumuzu kendilerine hissettirmeye çalışacağız'' dedi.

Polis Günü için meslektaÅŸları ile birlikte camide bulunan Flemsberg bölgesinde görev yapan Türk asıllı komiser Ufuk Åžen ise 7 yıldır polis gününü aynı camide kutladıklarını ve bu kutlamayı geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Åžen, ''Sadece olay olunca buralara gelmek istemiyoruz. Ä°nsanlarla kaynaÅŸmak ve saÄŸlıklı bir iletiÅŸim kurmak için burada bulunuyoruz'' ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.