Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bakü'de, polis 20 şii aktivisti gözaltına aldı

Müslümanlar Birliği cemiyeti başkanının polis tarafından darbedilmesinin protesto gösterisi sırasında başkan yardımcısının da gözaltına alınması üzerine çıkan olaylarda 20 kişi gözaltına alındı



Azerbaycan'da, Azeri polisinin bir ÅŸii aktivisti  lideri gözaltına alması sonucu polis ve siviller arasında çatışma çıktı.

 

5 Kasım tarihinde akÅŸam saatlerinde Azeri polisi Müslümanlar BirliÄŸi cemiyeti baÅŸkan yardımcısı Elçin Gasimli’yi gözaltına alarak Sabunçu emniyet müdürlüÄŸüne götürdü.



Tutuklamaya karşı çıkan 
ÅŸii aktivistler  emniyet binası önünde toplanarak gösteri düzenledi. Kalabalık ve polis arasında çıkan çatışmaya özel polis birlikleri de destek verince olaylar büyüdü.

 

Olaylar sırasında ÅŸii aktivistlerden  20 kiÅŸinin tutuklandığı ve olay yerinin polis tarafından kuÅŸatıldığı bildirildi.



Müslümanlar BirliÄŸi cemiyeti baÅŸkanı, ilahiyatçı Tale Bagirzade olayı kınadı ve yardımcısı Elçin Gasimli’nin haklarını ihlal edenlerin sorumlu olacaklarını bildirdi. 

Bagirzade, "Biz Elçin Gasimli’nin derhal ve koÅŸulsuz serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Böyle baskı ve aÅŸağılama altında yaÅŸamadansa onurla ölmek daha iyidir ", dedi.

Azeri yetkililer olay hakkında resmi açıklama yapmadı. 

Olaylardan bir gün önce, Tale Bagirzade polis tarafından dövülerek, o ve arkadaÅŸlarının DaÄŸlık KarabaÄŸ ÅŸehitlerini anmak için düzenlemek istedikleri gösteri yürüÅŸünden vazgeçmeleri isteniyor. 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.