Sosyal Medya

Coğrafyamız

Cameron: Müslüman Kardeşler soruşturması bitmek üzere

İngiltere Başbakanı Cameron, Mısır'daki askeri darbeden sonra Müslüman Kardeşler'in İngiltere'deki faaliyetleriyle ilgili başlattığı soruşturmanın yıl sonunda açıklanacağını söyledi



Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron Londra'da görüÅŸtüÄŸü Mısır'ın darbe ile gelen CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi ile birlikte düzenlediÄŸi basın toplantısında Mısır'da faal olan Müslüman KardeÅŸler grubu ile ilgili raporu yıl sonunda açıklayacaklarını söyledi.

Cameron Sisi rejiminin darbeyle göreve gelmesinin ardından Müslüman KardeÅŸler'in Ä°ngiltere'deki faaliyetleriyle ilgili olarak kendi talimatıyla baÅŸlatılan soruÅŸturmaya da deÄŸinerek, "Müslüman KardeÅŸler soruÅŸturması bakımından, bugün bu konuyu görüÅŸtük. Biz Ä°ngiltere'de insanları, yasaların dahilinde mi yoksa yasaların dışında mı olduklarıyla yargılıyoruz. EÄŸer insanlar ÅŸiddet mayalıyorsa, o zaman bu, yasayı çiÄŸniyorlar demek oluyor. Böylece cezalandırılıyorlar. SoruÅŸturma raporunu bu yıl sonunda açıklayacağız" diye konuÅŸtu.

Cameron, Sisi ile yaptığı görüÅŸmede "mükemmel istiÅŸarelerde" bulunduklarını belirterek, Mısır'ın uzun dönemli istikrarına temel merkez oluÅŸturacak siyasi süreç ihtiyacını, IŞİD, Suriye, Libya ve sığınmacı krizi baÅŸta olmak üzere dış polikaları, geçen cumartesi günü Mısır'da yaÅŸanan uçak kazasıyla ilgili son geliÅŸmeler ile Mısır'ın Sina Yarımadası'nda Kızıldeniz kıyısındaki tatil ÅŸehri Åžarm El Åžeyh'deki durumu ele aldıklarını kaydetti.

Ä°ngiliz hükümetinin, Sisi'ye resmi davette bulunmasının, Mısır mahkemesinin Muhammed Mursi'yi 17 Haziran'da yeniden idama mahkum etmesinin hemen ardından gelmesi tepki çekmiÅŸt

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.